Sommeren er i bok

Nå er sommerprogrammet til Cinemateket ute. Som vanlig valgt av hundre kulturpersonligheter og samlet i en morsom pocketbok.

fredag avslørte Cinemateket hvilke filmer de skal vise i sommer. Og det ble feiret med en forhåndsvisning av Hollywood-nordmannen Harald Zwarts film «One Night at McCool\'s».

Sommerens pocketbok inneholder som vanlig hundre kulturpersonligheters beskrivelse av filmene de har valgt ut. Dette året har de også fått velge en person de helst ville sett sin utvalgte film sammen med. Og det er til tider litt av noen par som kunne havnet på kino sammen!

Marit Åslein ville la Bill Clinton ta henne med for å se «American Beauty», Bugge Wesseltoft og Bruce Willis ville myknet til «Blå», Gro Dahle ville spurt Gud hvilken side han er på i «Den Onde, den Gode og den Grusomme», Jan Kjærstad ville latt en marsboer forklare ham hva Orson Welles mente med «The Lady from Shanghai» og Anne Sandvik Lindmo fra Mammarazzi ville diskutert «The Matrix» med mormoren sin. Og så videre opp til hundre. Som alltid er boken i seg selv morsom lesning.

I den kan du også lese om de britiske filmdagene som starter sommeren på Cinemateket den femte juni. Tre dager vies britisk film, med nye spillefilmer og utvalg av klassiske og nye kortfilmer, dokumantarfilmer og animasjonsfilmer

Allerede tirsdag kan du se kortfilmer av Mike Leigh og Peter Greenaway, festivalpris-sankeren «Last Resort» og «A Room for Romeo Brass», med musikk av storheter som Beck og Belle and Sebastian.

Pocketboken får du gratis på Cinemateket på Filmens Hus. Programmet er ikke lagt ut på nettsidene til Cinemateket, men den som følger med får se.