Sommerens beste musikkfestivaler

Blir det Slottsfjell eller Tons of Rock? Dagbladets musikkredaksjon kaster terning på årets musikkfestivaler.

SNART SOMMER: Festivalsesongen begynner denne helga med Findings. Her er derimot noen glade konsertpublikummere på Øya. Foto: Eirik Urke. 

Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
SNART SOMMER: Festivalsesongen begynner denne helga med Findings. Her er derimot noen glade konsertpublikummere på Øya. Foto: Eirik Urke. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

   Findings Festival: 29.-30. maiHeadlinere: Avicii, Axwell Et EDM-konglomerat å bli heit i kinna av. Det er å skyte gullfuglen å starte en ordentlig EDM-festival i det den tradisjonelle bandfestivalen stadig taper terreng. Men det må være lov å hevde at Avicii to år på rad er en fryktelig lat booking - selv om det blir en suksess. La oss håpe at Findings uansett ikke gjentar logistikkproblemene fra i fjor.• Klikk her for å få Findings-spilleliste i Spotify.Norwegian Wood: 10.-13. juniHeadlinere: Mark Knopfler, Patti Smith, Ray Davies, Ben HowardSolid, traust, trygt, trivelig - og blottet for nytenkning. Norwegian Wood virker heller ikke interessert i å riste av seg gubbeimaget, Patti Smith, Tori Amos og Rae Morrison er flotte bookinger, men det hviler noe merkelig bakstreversk over å lage en egen «kvinnedag». • Klikk her for å få Norwegian Wood-spilleliste i Spotify.

Bergenfest: 11.-14. juni Headlinere: Patti Smith, Kygo, Röyksopp, First Aid KitMange av de samme gammelrockerne som på Norwegian Wood, men supplert med et yngre ensemble som både trekker kidsa og feinschmeckerne. Bookingen av Norges aller største EDM-artist akkurat nå, Kygo, har skapt lokal rockpuritanistisk brudulje - men er en genistrek for å introdusere et yngre publikum for festivalen. • Klikk her for å få Bergenfest-spilleliste i Spotify.Tons of Rock: 18.-20. juniHeadlinere: In Flames, Gojira, Twisted Sister, Testament. Mayhem, Seigmen,Fin balanse mellom undergunn og mer salgbare rock- og metal-navn. Som festival er den unik i Norge og rammene, med Fredriksten festning, gjør det ekstra eksotisk. • Klikk her for å få Tons of Rock-spilleliste i Spotify.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer