SØRSTATSGOTIKKENS MOR: Carson McCullers
&nbsp;<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">het egentlig Lula Carson Smith (1917-67) og var selv fra&nbsp;</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">sørstatene. Hun skrev romaner, skuespill og essays, og&nbsp;</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">endte sitt liv like tragisk som skikkelsene hun skapte;&nbsp;</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">ulykkelig, ensom og alkoholisert. FOTO: SCANPIX</span>
SØRSTATSGOTIKKENS MOR: Carson McCullers  het egentlig Lula Carson Smith (1917-67) og var selv fra sørstatene. Hun skrev romaner, skuespill og essays, og endte sitt liv like tragisk som skikkelsene hun skapte; ulykkelig, ensom og alkoholisert. FOTO: SCANPIXVis mer

Sommerens litterære høydepunkt: Denne boken er en gave til norske lesere

En stinkende sørstatsby, absurde skikkelser og menneskets ubotelige ensomhet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Carson McCullers' «Hjertet er en ensom jeger» regnes som den første boka i det som har fått betegnelsen sørstatsgotikk. Klassikeren fra 1940 er den vakreste og mest rørende boka jeg har lest på lang tid.

Handlingen er lagt til sørstatene mot slutten av 1930-åra. Et underlig par kommer vandrende nedover den brennende hete hovedgata. Den ene er fet og sjuskete, med et fårete smil i et fettglinsende ansikt.

Den andre er høy, forfinet, pertentlig antrukket og med intelligent blikk. Det er Antonapoulus og Singer. De er døvstumme, og snakker bare med hverandre. Det vil si. Det er den høye Singer som snakker, med sine vakre hender. Fete Antonapoulus bare spiser, om han ikke herser rundt med stakkars Singer, som gjør alt for å tekkes ham.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn