Sommerens popbabes

Sugababes ble droppet av plateselskapet etter debutalbumet. Nå har jentetrioen fått sin søte hevn med det som ligger an til å bli sommerens store hit, «Freak Like Me».

- De droppet oss uten å gi noen egentlig grunn. Debutalbumet vårt var glimrende, men det hjalp ikke så mye, forteller Keisha Buchanan (18) og Mutya Buena (16) til Dagbladet.

Liverpool-jenta Heidi Range (18), som har en fortid fra Atomic Kitten, erstattet Siobahn Donaghy i september i fjor. Uka etter ble Sugababes droppet fra London/Warner, selv etter en nummer seks-hit med «Overload» og generelt god mottakelse for albumet «One Touch» i fjor.

Knuste Oasis

Sugababes har tatt en solid revansje på sitt gamle plateselskap etter å ha tegnet kontrakt med Island, som også passet på All Saints.

«Freak Like Me» holdt Oasis-singelen «The Hindu Times» unna listetoppen i England.

Men jentetrioen fra London og Liverpool er ikke bitre på sitt gamle plateselskap.

- Vi kunne ha blitt markedsført mye tyngre og jobbet mer, og kanskje kommet høyere på listene. Samtidig var de veldig kontrollerende når det gjaldt hvordan vi så ut. For eksempel krevde de at Mutya skulle bruke spisse støvler selv om hun ikke liker det, forklarer Keisha.

- Samtidig nyter vi godt av at vi fikk lov til å vokse og utvikle oss i rolige former. De utnyttet oss aldri. Vi var bare 13 år da vi ble plukket opp av plateselskapet, men ga ikke ut noe før vi var 15, sier Mutya Buena.

Droppet skolen

Sugababes-jentene har satset alt på popkarrieren, og sluttet på skolen. I stedet fikk de privatundervisning og plaget livet av læreren, men gjorde ferdig eksamenene sine med gode resultater.

- Det var tøffe tider. Vi var ferdige i studio, men i stedet for å kunne gå på kino med venner, måtte vi sitte i et lite rom med en gammel lærer og pugge matte, forklarer Keisha og Mutya, som utgjør Sugababes' harde kjerne.

- Uff, vi behandlet han ikke så bra. En gang la jeg en tyggis i kaffekoppen hans.

Nå drømmer de engelske jentene om et amerikansk gjennombrudd, men neppe før neste år. I år er det Storbritannia og resten av Europa som skal erobres.

- Det krever enda hardere jobbing å slå gjennom i USA. Vi vil gå hele veien. Vi vil ha nummer én-album og vi vil ha Grammy-nominasjoner. Men vi kan ikke dra til USA og være Destiny's Child-kopier. Vi må holde på den britiske originaliteten vår.

TOK HEVN: Sugababes' «Freak Like Me» er årets så langt største hit i England. På seinhøsten kommer sukkerjentenes andre album. Fra venstre Keisha Buchanan, Mutya Buena og tidligere Atomic Kitten-medlem Heidi Range.