SKUFFER: Antiheltene i «Suicide Squad» når ikke opp, mener anmelderne. Se traileren her. Vis mer

Sommerens storfilm griseslaktes av anmelderne

Regissøren av «Suicide Squad» har måttet rykke ut og forsvare filmen.

(Dagbladet): «Suicide Squad» er alt annet enn super, skriver anmelderne om storfilmen som har premiere i Norge på fredag.

Det har vært knyttet store forventninger til filmen, der et team av kriminelle settes sammen for å bekjempe skurker som er enda verre enn dem selv.

Anmelderne skriver nå at filmen ikke når opp til forventingene.

«En blek superheltfilm» skriver Variety, mens Rolling Stones anmelder mener at «denne elendige jobben får «Fantastic Four» til å se bra ut.» Sistnevnte gir en enslig stjerne - bunnkarakter - på skalaen.

Vanity Fair er heller ikke nådig i en meget negativ anmeldelse, og sier at Suicide Squad «ikke engang er dårlig på den bra måten».

Også Dagbladets anmelder Aksel Kielland har innvendinger, om enn i mindre skala, mot filmen som har blitt spådd stor suksess på kino i sommer. Han mener «filmen spriker i alle retninger» og gir den terningskast tre.

Stjernelag

«Suicide Squad» tar opp tråden der «Batman vs Superman» slutter, og det er et stjernelag av skuespillere som pryder plakaten. Dette er også et av hovedankepunktene til anmelderne.

De mener nemlig at de mange karakterene i filmen ikke får nok plass, og overskygger hverandre.

Den dystre selvmordskvadronen består av krigsveteran Rick Flagg spilt av svenske Joel Kinnaman, «the joker» spilt av Jared Leto, og hans partner Harley Quinn som spilles av Margot Robbie.

Hun har tidligere vært å se i filmer som «The Legend of Tarzan» og «The Wolf of Wall street».

Will Smith har rollen som den skyteglade Deadshot, og Captain Boomerang gestaltes av Jai Courney. Supermodell Cara Delevigne har fått rollen som erkeskurken Enchantress, om mulig enda slemmere enn gjengen i selvmordsskvadronen.

-Elsker filmen

Regissør David Ayer har tidligere regissert filmer som «Fury» og «Sabotage» samt deltatt på manussiden i filmer som «S.W.A.T.» og «The fast and the furious».

Tirsdag kveld kommenterte Ayer de dårlige anmeldelsene på sin twitter-konto.

Først postet regissøren et sitat på spansk signert Emiliano Zapata, om at han heller ville dø stående enn å leve på knærne.

Deretter skrev han

«Zapata-sitatet er min måte å fortelle at jeg elsker filmen, og tror på den. Den er laget for fansen. Den beste opplevelsen i mitt liv».

«The Joker»

Jared Leto, i rollen som «the joker», får ros for sin tolkning.

Rollen har tidligere blitt spilt av avdøde Heath Ledger, men anmelderene berømmer Leto for å ha funnet fram til sin egen, overbevisende tolking. Under innspillingen skal Leto ha vært i rolle hele tiden.

I et intervju med E-online fortalte Jared Leto at han ikke tok hensyn til personlige grenser i sitt arbed med rollen som «the joker». Han gikk langt i å skremme og utfordre sine medskuesspillere på settet, også når kamaraene ikke rullet.

- Jeg gjorde alle disse tingene for å skape uforutsigbarhet på settet, og for bryte ned alle barrierer, sa Leto.

Letos karakter kommer ikke til sin rett i filmen, mener flere kritikere.

Sommerens storfilm griseslaktes av anmelderne