Sommerflørt mellom deLillos og Hellbillies

Samarbeider om Kos på Groos i vakker sørlandsidyll.

SOMMERKOS: Det har oppstått liflige toner mellom deLillos og Hellbillies. Fra venstre Lars Håvard Haugen, Lars Lillo-Stenberg og Lars Lundevall og Aslag Haugen. Foto: Anders Grønneberg
SOMMERKOS: Det har oppstått liflige toner mellom deLillos og Hellbillies. Fra venstre Lars Håvard Haugen, Lars Lillo-Stenberg og Lars Lundevall og Aslag Haugen. Foto: Anders GrønnebergVis mer

To av landets mest populære band går sammen om å arrangere en festival i Grimstad i sommer.

Onsdag og torsdag 18. og 19. juli blir det igjen liv på det idylliske Groos utenfor sørlandsbyen.

Fra 2003 til 2008 ble Skralfestivalen arrangert der. Nå skal det bli mer kos på Gros, lover bandene.

- Vi har lenge hatt en idé om konsertsamarbeid. Nå skal vi prøve ut dette, sier Lars Lillo-Stenberg.

«Bønder og byfolk» - Vi har snakket om en konsertsamarbeid i to år. Begge banda et forhold til Skralfestivalen, sier Lars Lillo-Stenberg, som ikke legger skjul på at de to er ganske forskjellige og fleiper litt med det:

- Det blir by og land - hand i hand.

I USA er det vanlig at band går sammen om å arrangere konserter, og gjerne spille låter sammen. Men i Norge er det ikke så vanlig. Nå vil de to folkekjære gruppene forsøke dette.

- Jeg ser ikke bort fra at det kan bli til et nærmere musikalsk samarbeid, sier Lillo-Stenberg.

- Vi skal slåss Kos på Groos arrangeres i samarbeid med gründerne bak Skral Festival - en liten idyllisk oase som mange kjente band elsket å besøke.

Den gikk også under navnet «Norges koseligste festival». Kjente band som Kent, Common, Sharon Jones & The Dap Kings, Madrugada og Turboneger har vært der.

- Det blir to lange konserter, ingen festivalgig på 30 minutter hver, sier Lars Lundevall og Lars Håvard Haugen - som ikke ser bort fra felles moro på scenen.

Men hvem som skal åpne, er ikke bestemt. Det er sjelden populært å åpne, for å få stemplet som oppvarmer.

- Vi skal slåss, og den som vinner, bestemmer, sier Aslag Haugen. Han regner tydeligvis med at hans bygdegutter vinner slaget over de mer forsiktige byguttene i deLillos.

Den vanskelige 14. plata Begge bandene kommer med ny plate til høsten. Først ute er deLillos - deretter er Hellbillies klar. Ingen vil avsløre noen retning, men de antyder at det blir velkjente toner.

- Vi er begge band med tydelig varemerke, sier Lars Lillo-Stenberg.

Mens Hellbillies jobber med sin ellevte studioplate, er deLillos så å si ferdig med sin fjortende.

- Ja, det er den vanskelige 14. plata, sier Lars Lundevall og ler.