Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sommerhelvete og svigermor- tyranni for Pia Tjelta og Co

Ny tv-serie låner kjenningsmelodi og tittel av deLillos.

SOMMERIDYLL, ELLER...: «Neste sommer» er en av deLillos' klassikere, men er også en storsatsing på TVNorge til våren. Vi møter en storfamilie i sommeridyll - men idyll kan fort bli til familiehelvete også. Her ser vi bl.a. parene Trond Fausa Aurvåg og Janne Formoe og Pia Tjelta og Eivind Sander. Foto: TVNorge
«NESTE SOMMER»: I denne dramakomedien møter vi Trond Fausa Aurvåg fra bl.a «Lilyhammer», Pia Tjelta og Eivind Sander, Janne Formoe var ikke til stede på da bildet ble tatt. Foto: Anders Grønneberg
MER SOMMERIDYLL:: «Neste sommer» byr på mye rart - også i vannkanten. Pia Tjeta kaller opplevelsen i en trang hytte med hele slekta som lykkepress - mange kan nok kjenne seg igjen her. Foto: TVNorge
BRILLEFINT - IGJEN: Det blir mer «Brille» på TVNorge, her ser vi Harald Eia uten makker Bård Tufte Johansen. Foto: Anders Grønneberg
FORTSATT GIFT: Ine Jansen og Thomas Giertsen, mann og kone i neste runde med «Helt perfekt». Foto: Anders Grønneberg
DEN SISTE VIKING: Trond Espen Seim var to måneder på Tyin sammen med nærmere 20 deltakere. - Vi skrur tida 1000 år tilbake. Foto: TVNorge
VARG VIKING: Trond Espen Seim, kjent fra «Varg Veum»-filmene, blir programleder for TVNorges kanskje største reaityserie noensinne, «Den siste viking». Foto: Anders Grønneberg
FORNØYD SJEF: SBS Discovery-sjef Harald Strømme er fornøyd med utviklingen i hans tv-univers. Foto: Anders Grønneberg
«COSTA DEL KONGSVIK»: Lene Kongsvik Johansen tar oss med til Syden - og her er en av hennes nye karakterer, kunsteren Rose, som er glupsk på livet - og som tar for seg. Foto: TVNorge
STORFAMILIEN: Her ser vi deler av den utvidede SBS Discovery-familien, som vi møter på nyåret. Foto: Anders Grønneberg
«TYPISK»: «Typisk deg med Petter Schjerven Petter Schjerven» blir mer av schjervensk virkelighetsanskuelse. Her ser vi også programleder Pia Lykke og Trond Espen Seim. Foto: Anders Grønneberg

TVNorges store statsing på dramakomedie neste år - «Neste sommer» - er spekket med kjente skuespillere.

Sang blir serie Og det med innhold de fleste kan kjenne seg igjen i.

Torsdag 14. novmber viste SBS Discorvery glimt av hva vi kan vente oss TVNorge og på nisjekanalene Max, Discovery, Fem, TLC og Vox - og serien «Neste sommer» ble ledsaget av, ja nettopp, deLillos-klassikeren «Neste sommer», som dundret over høyttaleranlegget da vi fikk se små glimt fra serien.

Sommertyranni - Her er intriger, intimtyranni og svigermødere - alt pakket sammen på et lite sommersted, en idyll et eller annet sted på sør- eller østlandet.

Det forteller Pia Tjelta, Trond Fausa Aurvåg og Eivind Sander.

De er noen av skuespillerne man får se i TVNorges kommende humoristiske dramaserie «Neste sommer». Tjelta og Sander spiller et ektepar, mens Aurvåg og Janne Formoe er det andre.

Et lykkepress - Janne og Eivind er spiller søsken, og slik havner vi sammen på familiehytta, som vi skal overta. Det blir ikke like lett, for her er svigermødre og andre utfordringer. Sommeren er kort, og alt skal være sååå hyggelig, sier Aurvåg.

Pia Tjelta supplerer: - Sommerferien ender ofte med å bli et lykkepress.

-Ja, et hytteliv kan fort bli åtte uker med helvete. Det kan bli vanskelig å slappe av med mange på et lite sted. Det utfordrer intimgrensene, sier Sander.

Fra «Lilyhammer»
- Det har vært utrolig morsomt å jobbe med serien. Det ligger mye komikk i et slik lykkepress som sommerferien kan være. Den er kort og man skal kose seg så sinnsykt mye hele tiden at det lett kan oppstå morsomme situasjoner, forteller Tjelta til Dagbladet.

Alle roser regissør Simen Alsvik, som også er en av regissørene bak suksessen «Lilyhammer» på NRK.

- Det er mer drama enn sitcom. Simen er grundig og innsiktsfull. «Neste sommer» er blitt en flott serie vi håper det blir flere av. Den likner ikke på noe annet som går på norske tv-er, sier skuespillerne.

Fakta og fiksjon «71° nord», «4 stjerner middag», «Brille» og Thomas Giertsens «Helt perfekt» er blant kjenningene vi får nye runder med på nyåret. «Helt perfekt» fortsetter å viske ut skillene mellom hva som er fakta og fiksjon i Giertsens liv.

- Vi har med flere folk fra min omgangskrets, og alle spiller seg selv - mer eller mindre, sier Giertsen.

I neste runde møter vi blant andre Thomas Seltzer, Jørn Hoel, Odd-Magnus Williamsson, Anne Rimmen, Henrik Elvestad, Linni Meister og Lasse Kjus i «Helt perfekt».

Latter og misunnelse Petter Schjerven søker forklaringer på alle de morsomme og ofte irrasjonelle tingene vi mennesker driver med - og hvordan man enklest slipper å gjøre noe på dugnad.

- Hvorfor ler vi og hvorfor husker vi så dårlig - og hva er misunnelse, sier Schjerven til Dagbladet - og søker svar.

Ellers blir det bilkjøring, møte med unge mødre og søkelys på norsk helsevesen i dokumentaren «På liv og død»: I løpet av 24 timer en dag i oktober er en rekke tv-team uver hele landet med på fødsler, livreddende behandling, kompliserte operasjoner og møter med døden. De har fulgt dramatikken i akuttmottak, i ambulansehelikopteret og på lokale legekontor.

Humorkanalen Direktør Harald Strømme åpnet «Vår 2014»-presentasjonen med å vektlegge gode seertall for hele TVN-familien - kanaluniverset som puster TV2 i ryggen, ikke minst TVN som blir ansett for å være humorkanalen nummer en i landet.

- Det skal vi fortsatt være, sier Strømme.

Det skal blant andre Lene Kongsvik Johansen sørge for. Nå legger hun skolesystemet bak seg, og tar med seg både Wenche og Kine til selveste Syden og «Costa del Kongsvik».

- Jeg supplerer med nye karakterer, en slitsom svensk sydenoperatør og kunstneren Rose, sier Kongsvik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media