Sommerkino

Ingeborg Moræus Hanssen (snart 64) skal gå på kino i sommer, selv om hun stenger flere av dem i dag.

- Hvilke kinoer holder ikke sommeråpent?

- Soria Moria, Symra, Frogner og Gimle. På den måten får vi anledning til å pusse opp, og vi får samtidig dekket feriebehovet i staben. Sentrumskinoene og Colosseum skal holde åpent hele sommeren. Så bare kom! Det fine været og a-ha-konserten i helga var ikke bra for oss, så vi trenger masse publikum.

- Hva er sommerkino?

- Sommerkinokampanjen lanseres for tredje gang i år. Den består av at 99 kinoer rundt om i landet går sammen om å vise 14 filmer. Vi skal lokke og skremme folk inn i kinomørket. Jeg vet ikke hvem som fant på dette, men la oss håpe det var oss. Nei, jeg tror forresten ikke det var oss. Men så var det ikke en knakende original idé, heller. Superfredag har vi derimot funnet opp selv.

- Og hva er superfredag?

- Superfredag er når alle kinoene åpner igjen i august. Da lager vi ekstra stas og legger ut de neglelakkrøde løperne som jeg har hentet fra Frankrike.

- Hvilke sommerfilmer bør vi glede oss til?

- Ja, nå står de og dundrer på døra: «Monster\'s Ball», «Panic Room» og «Spider-Man» må sees. Sistnevnte er det trøkk i. Ellers går det mye fint i Klingenbergkjelleren for dem som vil ha noe mer å tygge på. «Folk flest bor i Kina» vil jeg også anbefale på det varmeste. Avisstreiken ødela jo litt for den.

Programmet for årets sommerkampanje finner du på filmwebs Sommerkino-sider.

KINOSOMMER:</B> Kinosjef Ingeborg Moræus Hanssen lover mange gode filmer i sommer. <a href="http://www.filmweb.no/sommerkino/filmer.html">Her</A> kan du se hvike filmer som skal vises.