Sommerlett showmiks

«Småtingsvalg» er en glad blanding av aktualiteter, bagateller og musikalitet.

FLERSTEMTE VALG: «Småtingsvalg», med Jon Niklas Rønning, Hilde Louise Asbjørnsen, Åsleik Engmark og Ole Morten Aagenæs, mikser stort og smått, høyt og lavt. Foto: Camilla Hovstø, Grimstad Adressetidende
FLERSTEMTE VALG: «Småtingsvalg», med Jon Niklas Rønning, Hilde Louise Asbjørnsen, Åsleik Engmark og Ole Morten Aagenæs, mikser stort og smått, høyt og lavt. Foto: Camilla Hovstø, Grimstad AdressetidendeVis mer

SHOW: Åpningen kunne ha vært noe strammere, mellomstikkene kappet i. Kanskje kunne også rekkefølgen på innslagene vært byttet litt om på, så ett eller flere av høydepunktene hadde blitt vist tidligere.

Det tar nemlig noe tid før showtemperaturen stiger i Grimstad i år.

Men stige gjør den.

Musikalsk skala «Småtingsvalg» domineres - med enkelte unntak - av det sommerlette, med flere innslag fra hjemmesfæren enn den politiske sfæren, men aller mest fra den populærkulturelle sfære.

Den musikalske bredden er mer bemerkelsesverdig: Fra opera (et paradenummer for Åsleik Engmark, som får anledning til å imponere med sitt vokalregister).

Via mykjazz (Hilde Louise Asbjørnsens sikre domene).

Og norske klassikere (der Jon Niklas Rønnings Øygarden-nummer utmerker seg, med sitt mest sentrale humoristiske poeng i sitt melodivalg).

Til enkelt komp av det slag som framhever sangtekstene (til linjer som «hva skal jeg mene i romfolk-debatten, gi meg et godt perspektiv»).

Høyt og lavt Best fungerer «Småtingsvalg» når innslagene kombinerer det store og det lille, det høye og det lave.

Engmarks «Carmen»-arier er nevnt.

Paradise Hotel framføres som s-e-r-i-ø-s-t radioteater, et nummer av den typen som bekrefter alle radioteaterlytteres fordommer mot reality-tv-deltakere, og muligens vice versa (satt sammen av Rønning, framført av et samlet ensemble).

Finanskrisen tolkes som burlesque med IQ (med tekst, melodi, opptreden av Asbjørnsen).

Og kveldens eksempel på at revyvisen også egner seg for de store spørsmål er det Ole Morten Aagenes som framfører, med tekst av Åsleik Engmark.

«Bipolar Superstar» beskriver innsiktsfylt de liv som har bråere skift, høyere topper og dypere daler enn det gjennomsnittsmennesket kaller normalt. Det er i seg selv ingen liten ting.