Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sommerlett

Trivelig sommerplate fra «vokalkameratene».

CD: Den er spilt inn på enkleste måte, 17 spor i opptak fra deler av en konsert i Oslo Spektrum. Noen gitarkamerater er de dog ikke, Espen Lind, Askil Holm og «Idol-veteranene» Kurt Nilsen og Alejandro Fuentes. Dessuten er navnet opptatt, så det er mer riktig når de på plata presenteres som de soloartistene de tross alt er. At det er akkurat de fire, skyldes selvfølgelig at de alle er under manager Jan Fredrik Karlsens kreative vinger.På scenen er dette helt sikkert en hyggestund, på plate stilles det noen andre krav. For fire gode vokalister som synger coverlåter og egne sanger om hverandre får ikke nødvendigvis noen klar identitet som gruppe , uansett hvor gode de måtte være. Det er et godt stykke igjen til Crosby, Stills, Nash & Young, for å si det sånn. Men de glimter absolutt til, og både de fire, som i tillegg til å synge spiller gitarer, munnspill og mandolin, og bandet på fire, sørger for at kompet sitter godt hele veien. Originallåter som «Never Easy» (Kurt) og «Stars» (Ali) serveres etter boka, men mest vellykket vokalt er likevel «Mary Jane\'s Last Dance». Med flott harmonisering makter kvartetten å presse litt ekstra ut av Tom Pettys sang (selv om munnspillet er surt). Leonard Cohens «Hallelujah» er blitt udødeliggjort av Jeff Buckley og er derfor et dristig valg, men sangen har fått et arrangement som funker ok. Kvartetten fikser også Ray Charles\' «I Got A Woman» med glans, og «I\'m A Man Of Constant Sorrow» er et morsomt innslag. Låter som U2s «Desire» , Don Henleys «Boys Of Summer» og Bruce Springsteens «The River» har mer preg av å være helt greie gjennomkjøringer. Men dette smaker sommer, det skal de ha!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling