Sommerlig smell

Minimalismens kraftkonger i norsk rock.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: I likhet med Euroboys har BigBang en gitarvirtuos som sentral musiker. Knut Schreiner har et fyldigere bandsound rundt seg, men gruppene har felles en fascinasjon for bredden i California-rockens mange uttrykk.

Gjester

Øystein Grenis BigBang er i utgangspunktet en slags minimalismens kraftkonger i norsk rock. På konserter kjører trioen et «inn-til-beinet»-uttrykk med trommer, bass, gitar & sang som basis. Denne plata lener seg til Crosby, Stills, Nash & Young-kvartettens diverse eksesser. Senterpunktet befinner seg både musikalsk og mentalt et sted midtveis mellom Buffalo Springfield og Crazy Horse.

Det knallharde uttrykket som BigBang har dyrket på flere av sine plater, er myknet opp med gjester på piano, keyboard, fele og blåsere, med stilige vokalharmonier og på det avsluttende sporet et helt symfoniorkester -   fra Bratislava.

Gitarklo

Selvsagt blir CSNY-referansen for smal, selv om en låt som «Not A Rolling Stone» er så tett opptil Woodstock-festivalen du kan komme.

Men Øystein Greni er en mann med hodet fullt av musikalsk input. Første låta, «Saturn Freeway» , er en sommerlig, vokalharmonisk kabrioletstemning -   med Crosby & Nash i baksetet. Neste låt er en gyngende rocker med en tittel som henviser til Muhammad Ali, «Fly Like A Butterfly Sting Like A Bee» . Greni stikker fram gitarkloen i «Wherever You Are» , og «From Acid To Zen And Back Again» er flott tittel på en høytflygende rocker som skyter fart med gitaren som propell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer