Sommerlige kvaliteter

Hendende i været-insentiver fra britisk stjerneskudd.

|||STJERNESKUDD: Britiske Ellie Goulding (23) er av BBC utpekt som en av årets store stjerneskudd, og hun er allerede tildelt en Brit-pris for sitt debutalbum «Lights».

Dagbladets anmelder var ikke like begeistret for platen og beskrev den som en «blanding av Wham! og Venke Knutson, men uten gode melodier».

Skimrende pop Framført fra scenen kommer imidlertid pop-låtene på «Lights» virkelig til sin rett, og de har noen svært sommerlige kvaliteter som gjør at de funker spesielt godt på festival: Litt skimrende synthspill, tekster om lengsel og kjærlighet, og refreng som holder igjen et lite sekund før de utvikler seg til rene hendende i været-insentiver.

Rotet til hiten Goulding synger inderlig med sin fine, rare stemme, og hennes lille band leverer uten store fiksfakserier. Mot slutten daler dessverre konsentrasjonen litt, noe som ender med et Stomp-aktig intermesso og at Goulding surrer til den fabelaktige superhiten «Under The Sheets».

Når man er fersk artist med ett album i sekken, bør de store slagerne sitte skikkelig for at en festivalkonsert skal bli helt perfekt.