Sommer'n på TV

«Sommeråpent» og fotball vil prege NRK-kveldene i sommer, mens TV2 satser på underholdning tre kvelder i uka. De andre kanalene kjører stort sett på sparebluss - men tv blir det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VM-fotballen vil prege programoppsettet til både NRK1, NRK2 og TV3 i sommer, men det blir litt annet enn ball også.

NRK1

Når det ikke kolliderer med VM, vil NRK1 sende «Sommeråpent» fire kvelder i uka med fire programledere fra 1. juli til 13. august, i år i regi av Aktualitetsavdelingen.

Seks lørdager fra 11. juli vil programleder Hans Petter Jacobsen invitere til «Myggfri trestjerners camping-tv» fra en forblåst campingplass to mil utenfor Tromsø. Prosjektleder Kåre Sørensen varsler underholdning fra hele landet og musikk med kjente artister fra inn- og utland i tillegg til konkurranser fra Skittenelva - eller Dirty River.

Brita Garden legger til side tabeller og resultatlister, men fredagsprogrammet hennes har likevel et sportslig tilsnitt. Hun skal lede en norsk versjon av engelske «Ready Steady Cook», en konkurranse i kokkekunst som rett og slett heter «Kokkekamp».
Mette Janson er tilbake med «Troll til kjerringer» i sommer, Rune Larsen skal i gang med gjester og arkivstoff og Vidar Lønn-Arnesen og Gunvor Hals byr på både «Da Capo, Da Capo!» og dansecruise i Karibien.

TV2

TV2 satser på egenprodusert, norsk underholdning tre kvelder i uka allerede fra midten av juni. Tirsdager og torsdager kl 20.30 er Bergen stedet, og fredager kl 21.45 er utgangspunktet Oslo.

TV2 vil ha en VM-oppsummering hver kveld, men blir ellers preget av gjengangere og repriser. «Rederiet» er etterlyst av seerne, og fra 25. mai er det klart for 45 nye timelange episoder. «Nothing Sacred» er et nytt tilskudd på seriefronten, mens serier som «Sinbad», «Chicago Hope» og «Pacific Blue» fortsetter utover sommeren. I helgene blir det reprise på «Gutta på tur» og «Jakten på det gode liv», mens malerskolen sendes i reprise hver morgen på hverdagene.

TVNorge

Familiespillet «Pictionary», med kjendiser og mer ukjente deltakere, blir en større satsning på TVNorge fra 11. juni. Programleder er Sturla Berg-Johansen, som for tida spiller i «Bot og bedring» på TV2.

På seriefronten blir det gjensyn med «Savannah» fire kvelder i uka fra 1. juni, mens det blir repriser på «Kamp i klaveret» og «Min by».
«Bomtur - gal sjåfør til rett tid» var et «skjult kamera»-innslag i serien «Tre fluer». I sommer blir det reprise - med stand upere som Rigmor Galtung, Atle Antonsen, Kristopher Schau og Toni Usman som taxisjåfører.

TV3

Med unntak av 17 VM-kamper, i samarbeid med NRK1, blir det ikke mye nytt på TV3 i sommer. Derimot blir det blant annet mer «Ricki Lake», «Mad About You», «Bundy» og den nye serien «Nanny». Tirsdag og onsdag sendes miniserier, det blir repriser på «Superstars» og filmer hver kveld.

NRK2

Musikktimen hele uka mellom kl 21.00 og 22.00 var en suksess for NRK2 i fjor sommer, og da er det ingen stor overraskelse at den fortsetter i år. Der blir det delvis videoer og delvis egenproduserte innslag, blant annet fra festivaler rundt om i landet.

Fotball blir det der også, og kanalen satser ellers på lette dokumentarer hver ukedag.
«Norge i dag», «U: Verden» og «Duckman» vil fortsette, og seerne vil også kjenne igjen kulturhelga på NRK2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer