Sommernattsdrømmer

Det aller fineste Anna Bache-Wiig har skrevet, er et kjærlighetsbrev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Anna Bache-Wiig var sist å se i den norske filmen «Naboer», enda flere nok husker henne fra NRKs ungdomsserie «Borgen skole».

Vi følger bokhøsten

Disse bøkene kommer i høst. Følg med på litteratursidene for nyheter, og abonner på litteraturavisa for ukentlig oppdatering fra i inn- og utland.

I 2003 skrev hun sin første bok, romanen «Det aller fineste». I høst kommer «Sommernattsdrømmen».

- Hva handler den om?

- «Sommernattsdrømmen» handler om å ønske å være en annen, om å bli forelska og gå seg vill i sine egne drømmer, og kanskje finne seg selv igjen. Og så handler den ganske mye om Shakspeares stykke «En Midtsommernattsdrøm».

Ikke helt uventet, kanskje, fra en skuespiller.

Den siste boka hun leste var «N.P.» av Banana Yoshimoto.

- Nå holder jeg på med «The History of Love» av Nicole Krauss.

- Den siste norske, da?

- Jeg leser ikke så mange norske bøker når jeg skriver. Jeg har så lett for å begynne å herme, så i det siste har det gått mest i svensk og engelsk. Den siste norske boka jeg leste må ha vært «Tid inne» av Arne Lygre. Den var fin.

- Hvilke bøker gleder du deg til i høst?

- Det er mange! Merete Morken Andersens og Olaug Nilssens, for å nevne noen. Og Lars Saabye Christensen. Der har du en kanon med krutt i.

- Har du en favorittforfatter?

- Der svarer jeg kjedelig. Det er Ibsen.

- Liker du høsten?

- Ja, jeg liker høsten. Når det blir høst, trenger jeg ikke lenger ha dårlig samvittighet for at jeg ikke klarte å ta meg ferie i år heller. Og så har jeg bursdag om høsten.

- Hva er det beste du har skrevet?

- Jeg tror det må være et kjærlighetsbrev jeg skrev en gang. Det ble aldri sendt. Det hender jeg kikker på det og klapper meg selv litt på skulderen.

Anna Bache-Wiig bor i Oslo akkurat nå, men i september går ferden til Stavanger. Der skal skuespilleren spille Constanze i «Amadeus».

- Jeg gleder meg!

BOKGLAD:</B> Anna Bache-Wiig leser mest engelsk for tida.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer