Sommerparade avlyst

Oslo kutter kraftig i kulturstøtten. Her er vinnerne og taperne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo skal søke status som kulturby i 2011, og jobber på spreng for å bygge opp et kulturtilbud en slik status krever. Samtidig har flere kulturorganisasjoner fått kraftige kutt i støtten fra kommunen.

Oslo som kulturby

Byrådet for næring og kultur ble opprettet 1.februar i år og skal i følge sine egne retningslinjer \'bidra til kvalitet og mangfold i Oslos kunst- og kulturtilbud\'.

Det er i 2004 avsatt 108 millioner tilskuddskroner, 3,5 millioner mer enn i fjor. Nytt av året er blant annet 790.000 øremerket til Oslo kommune Kunstsamlingene. Dette innebærer at Vigeland-museet, Stenersenmuseet og Munch-museet vil bli gratis for publikum fra 1. oktober og i seks måneder fremover.

Jazzklubben Herr Nilsen har også blitt tatt inn varmen hos byrådsavdelingen og mottok 150.000 kroner i driftstilskudd. Flere andre opplever derimot store kutt i de sårt tiltrengte støttemidlene.

- Jeg lytter gjerne til hva folk har å si, men vi må ha et kulturliv som kan operere uavhengig av kommunen. Vi har et budsjett for å støtte kulturtiltak, men man kan ikke basere seg på støtte, for da tror jeg vi får et veldig fattig kulturliv, sier byråd for næring og kultur Anette Wiig Bryn i et intervju med ballade.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.