TRIO MED PLATE: Bandleder og bassist Per Mathisen fra Norge, gitarist Ruggero Robin fra Italia og trommis Gergo Borlai fra Ungarn.
TRIO MED PLATE: Bandleder og bassist Per Mathisen fra Norge, gitarist Ruggero Robin fra Italia og trommis Gergo Borlai fra Ungarn.Vis mer

Sommervarm takk til venner verden rundt

Wandrups utvalgte: Strålende CD fra Per Mathisens trio.

CD: Der det er hjerterom, er det husrom, som det heter.

De tre musikerne Per Mathisen på bass, italieneren Ruggero Robin på gitar og ungarske Gergo Borlai på trommer utgir plata «Ospitalità generosa» som en varm takk til kolleger de har møtte som omreisende musikere, kolleger som har åpnet både hjertet og huset sitt for gjestene.

Første låt heter «Floating Fretless Dreams», og er muligens et speil av visjonene komponisten og forord-skribenten Per Mathisen, seinest hørt på det mesterlige albumet «The Goldilocks Zone» med kona Olga Konkova, har hatt på en eller annen madrass der ute i den store verden.

I så fall har det vært heftige drømmer, makan til kraft i frasparket! Bassen går som et rødglødende møllehjul, i en halsbrekkende duett med gitaren.

Funky toner gjennomstrømmer albumet, tonene både fra gitar og bass gnistrer som stjerneregn mot det heftige trommekompet.

Noen ganger får du en pause, som i den inntrengende «June Winds», en oase av ro, et speil av stemningen på sitt beste i den første sommermåneden.

Fysisk musikk, som stryker deg varsomt over panna.