Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

SøndagSøndag gikk fri i retten

Dom mot tabloidavisen opphevet av lagmannsretten.

(Dagbladet.no): Tidligere i år ble den omstridte søndagsavisen dømt i Oslo tingrett for å ha trykket og formildet horeannonser. Selskapet ble dømt til å betale en bot på 30 000 kroner, i tillegg måtte avisa tåle inndragning på 300 000 kroner.

Men SøndagSøndag anket saken til lagmannsretten. Nå har Borgarting lagmannsrett kommet til at tingrettens dom må oppheves og at anket har ført fram.

I tillegg har ikke lagmannsretten tatt statsadvokatens påstand om at SøndagSøndag drev med hallikvirksomhet til følge.

Tingrettsdommeren har gjort en for dårlig jobb da de behandlet saken og tolket loven feil.

Nektet å betale

SøndagSøndag ble opprinnelig ilagt et forelegg av Oslo-politiet på 100 000 kroner og måtte tåle inndragning av 420 000 kroner. Bakgrunnen var at avisen i flere år trykket flere hundre annonser med lettkledte damer som tilbød stripping og eksortetjenester.

Men avisa nektet å betale bota og aksepterte ikke inndragningen. Avisen hevdet den ikke kunne holdes ansvarlig for at kvinnene på bildet solgte sex til menn som ringte dem. Avisen redaktør, Nils Olav Fardal Bruteig, hevdet til og med i tingretten at han ikke visste at kvinnene i annonsene solgte sex.

- Vi er fornøyd med avgjørelsen som nå foreligger. Vi anket fordi vi mente den opprinnelige dommen var gal. Det har vi nå fått medhold i.

- Hva skjer nå som tingrettsdommen er opphevet?

- Det som skjer videre er ikke avhengig av SøndagSøndag, men opp til påtalemyndigheten å vurdere. Tingretten har mulighet til å avsi ny som i saken, sier avisens forsvarer John Kåre Stenwig til Dagbladet.no.

GIKK FRI:</B> Advokat John Kåre Steinwig (bak) sørget for at SøndagSøndag-redaktør og eier Nils Olav Fardal Bruteig ikke ble dømt for hallikvirksomhet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media