Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Sondre Lerche er sjarmerende

Dansk artist fant tonen med Lerche.

(Dagbladet.no): Tina Dico (hun heter egentlig Dickow, men har tatt artistnavnet Dico) er en av Danmarks aller største artister. Tidligere i vinter var hnu nominert til tre grammypriser, som tilsvarer spellemannprisen i Norge. I kategorien «Beste kvinnelige artist» vant hun.

Norgeslanseringen står for dør, men hun har allerede stiftet bekjentskap med Sondre Lerche, som har spilt konsert sammen med Dico:

- Det var virkelig fett. Dansk Radio arrangerte en konsert på den gamle skolen min, og da ville de gjerne invitere en gjest. Jeg hadde hørt om Sondre Lerche mens jeg var på turné i USA, og jeg hadde sett han på en konsert i London, og jeg fant ut at jeg gjerne ville spille med han.

- Vi satte opp en konsert i København for å varme opp til konserten på den gamle skolen min. Konsertene var fantastiske, spesielt den på skolen, og det var det mest kjærlighetsfulle publikummet jeg har opplevd. De tok så godt imot Sondre. Han er jo også veldig sjarmerende. Vi spilte noen av hans sanger og noen av mine.

Sondre Lerche er tilsvarende imponert over Dico:

- Tina Dico har unektelig en tilstedeværelse på scenen, og en spesiell måte å presentere materialet for et publikum. Da vi spilte sammen i Danmark hadde hun publikum i sin hule hånd, og alle var helt oppslukt av alt hun sa. Jeg er veldig imponert over hva hun får til med så få ingredienser på scenen, sier Sondre Lerche via managementet sitt, Stageway.

A-ha har vendt tilbake til England med kjempesuksess. Tina Dico var med på oppturen på tre konserter før jul:

- Nylig varmet jeg opp for A-ha. Det var fett. De spiller på enorme arenaer, og det er en utrolig opplevelse å få spille slike steder. Det var en magisk stemning. Jeg var selvfølgelig også fan av a-ha, og husker godt da «Take On Me» kom ut, og det var fett å oppleve at de var så gode.

Samarbeidet med Sondre Lerche: Tina Dico har spilt med Sondre Lerche, og delt scene med både a-ha og Ane Brun. Snart lanseres hun i Norge. Foto: Bonnier Amigo
Samarbeidet med Sondre Lerche: Tina Dico har spilt med Sondre Lerche, og delt scene med både a-ha og Ane Brun. Snart lanseres hun i Norge. Foto: Bonnier Amigo Vis mer

Tina kjenner også til Ane Brun. De to spilte samme kveld på klubben Borderline i London tidligere i år. I tillegg har de en felles venn i artisten Teitur.

Ane Brun er en av mange norske kvinnelige artister som gjør det bra nå. I Danmark er situasjonen en annen:

- I Danmark er det ingen jentebølge på samme måte, det er bare en annen jente i tillegg til meg som gjør det virkelig bra. Bortsett fra det er det bare menn. I tillegg kjøper nordmenn mange flere plater enn de gjør i Danmark. Jeg kunne aldri solgt like mange plater som for eksempel Ane Brun.

Både Ane Brun og Tina Dico opptrådte på den enorme bransjefestivalen South by Southwest som nylig ble holdt i USA. Det var Dicos hennes tredje opptreden der, og hun har hatt flere turneer både i England og i USA. I Norge er hun relativt ukjent:

- Etterhvert har jeg turnert mye i USA, og da er det alltid mange som kjenner meg fra før. Men det er morsomt å spille for folk som ikke kjenner meg, jeg liker utfordringen i det å skulle overbevise publikum. Det er en litt annen måte å spille på. Når jeg spiller i Danmark blir jeg året frem av publikum.

Platen hennes slippes i Norge 8. mai, og 6. mai spiller hun på Bergensfest. Da vil det vise seg om det norske publikummet blir sjarmert:

- Det å skulle overbevise folk er en fin utfordring. Det holder meg på tå hev. Jeg bekymrer meg ikke for om det går bra eller dårlig. Jeg kan ikke gjøre annet enn å spille musikken jeg tror på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling