Sondre Lerches barnehagestunt vekker internasjonal oppsikt

- Ville gjøre meg selv ekstra sårbar.

(Dagbladet): Det sies at de ærligste menneskene i verden enten er påvirket av alkohol eller befinner seg i barnehagealder.

Det får Sondre Lerche (31) erfare, når han framfører hitlåta «Bad Law» i en barnehage i Oslo. Etterpå blir barna nemlig spurt om hva de synes om låta - og svarer uten filter på sedvanlig vis.

• Se opptredenen og barnas ærlige tilbakemeldinger i videoen øverst.

- Ekstra sårbar Videoen har allerede rukket å vekke internasjonal oppsikt.

Tirsdag ble den nemlig plukket opp av den innflytelsesrike, amerikanske avisa Wall Street Journal.

Til Dagbladet forteller Lerche at det startet som en skummel - og derfor spennende - idé å spille «Bad Law» alene for første gang foran en hel barnehage.

- Denne låta egner seg i utgangspunktet for solo-formatet, og derfor tenkte jeg det kunne være kult å gjøre omgivelsene ekstra uforutsigbare, og gjøre meg selv ekstra sårbar, sier Lerche og presiserer:

- Jeg liker barn godt, men de oppfører seg ofte spontant og merkelig, og kan ha vanskelig for å holde konsentrasjonen oppe. Dessuten er de som kjent ofte veldig ærlige. Og låtene på den nye platen min, «PLEASE», kretser ofte omkring situasjoner der man kommer til kort eller har mistet kontrollen, så jeg følte det kunne passe.

- Diplomatiske Barna i videoen går i Kulturparken FUS barnehage på Sofienberg i Oslo.

- Hvordan var det å ha disse barna som publikum?

- Jeg tenkte opprinnelig at jo mer kritiske de er til meg og musikken min, jo bedre. Men de var vennlig innstilt og nysgjerrige, stort mer kan jeg ikke be om når jeg spiller. De var også relativt diplomatiske med tilbakemeldingene, sier Lerche.

- Helt rått Det er Michael Ray Vera Cruz Angeles, bedre kjent under aliaset akam1k3, som står bak snutten.

Oslo-gutten har gjort seg kjent som fotograf og musikkvideoskaper, og ga også ut den mye omtalte boka «Dødtid» med Karpe Diem i fjor.

- Men litt stas er det vel å bli omtalt av Wall Street Journal, Mike?

- Litt? KJEMPE! Det er jo helt rått. Jeg tror ikke det har gått helt opp for meg, men det er «awesome, no doubt», sier han til Dagbladet, og legger til:

- Super takk til Sondre for at han var «down» for å gjøre dette med meg. Husker at vi var i New York sist vår, og pratet om å gjøre noe sånn. I denne bransjen blir det ofte prat, men med en gang han var i Oslo igjen, satte vi umiddelbart igang. Respekt! Han har alltid holdt det ekte med meg, og det er «awesomeness»! Takk for sjansen. Og S/O Mohammad Ataey og Marius Hauge for at de hjalp til! Og ja, må ikke glemme kidsa, de var helt råe og ærlige! 

ANNERLEDES KONSERT: Da Sondre Lerche skulle spille låta «Bad Law» alene for første gang, utfordret han seg selv ved å gjøre foran et publikum bestående av barnehagebarn. Foto: akam1k3 / Michael Ray Vera Cruz Angeles
ANNERLEDES KONSERT: Da Sondre Lerche skulle spille låta «Bad Law» alene for første gang, utfordret han seg selv ved å gjøre foran et publikum bestående av barnehagebarn. Foto: akam1k3 / Michael Ray Vera Cruz Angeles Vis mer