Sondre lettet på sløret

Med en begeistret pappa i salen sjarmerte og flørtet Sondre Lerche med publikum og ga smakebiter fra sin nye plate i går.

- Jeg har reist ens ærend fra Bergen for å møte Sondre og se ham spille. Han blir så opptatt framover, så det er min eneste sjanse på en måneds tid, sier Hein Vaular - faren til Sondre Lerche Vaular - som er hans hele navn.

I anledning radiosingelen «Two Way Monologue» og albumet med samme navn, som kommer om tre uker, inviterte Lerche og plateselskapet Virgin/EMI til minikonsert på Blå i Oslo i går formiddag.

- Jeg skriver sanger hele tida, ikke på gutterommet, men på soverommet, sa Lerche da han småsnakket med 100 bransjefolk og journalister mellom låtene.

Med sin blå halvakustiske Gretsch-gitar, som han kjøpte under et av sine mange USA-besøk i fjor, leverte han umiskjennelige Lerche-sanger for et lydhørt publikum. Og blant dem som klappet ivrigst, var pappa Hein.

- Jeg har hørt hele plata, og den står til terningkast 6, sier han stolt.

Sondre Lerche selv beskriver plata som litt tøffere enn debuten, «Faces Down» (2001).

- Det skyldes ikke minst den blå gitaren min, som jeg er så fornøyd med. Den har vært med på å forme lyden på plata.

NY PLATE: Sondre Lerche presenterte i går smakebiter fra den kommende cd-en «Two Way Monologue», her med sin nye blå gitar, som har farget lyden på plata.