Sondre til Hollywood

Har skrevet musikken til Juliette Binoche-film.

(Dagbladet.no): Tidligere i år skrev Dagbladet at Sondre Lerche jobbet med musikken til et stort filmprosjekt. I dag avslører Lerche på sin MySpace-side at det er snakk om filmen «Dan in Real Life» av forfatter/regissør Peter Hedges.

Det er franske Juliette Binoche og komikeren Steve Carell, kjent fra «40-year old Virgin», «Anchorman» og «Little Miss Sunshine», som skal spille hovedrollene i filmen, som har amerikansk premiere 26. oktober.

Filmdatabasen IMDB beskriver handlingen i filmen slik: «En enkemann finner ut at kvinnen han har forelsket seg i er brorens kjæreste».

Sondre Lerche har fått med fire låter, samt instrumentalpartier, i filmen. Neste måned slipper han også et eget soundtrackalbum basert på «Dan in Real Life».

Albumet består av seksten låter, blant annet et samarbeid den russisk-amerikanske singer/songwriteren Regina Spektor.

- Tidligere i år ble jeg fortalt at en regissør ved navn Peter Hedges ønsket å møte meg. Det ble sagt at dette var mannen som hadde skrevet boka «What\'s Eating Gilbert Grape», som senere ble filmatisert. Hedges hadde også skrevet filmmanuset, noe jeg syntes var veldig imponerende. Peter hadde hørt noen av platene mine og var på jakt etter noen som kunne skrive musikk til hans nye filmprosjekt, «Dan in Real Life», skriver Lerche på MySpace-siden sin.

Albumet slippes i USA 2. oktober.

FACES DOWN: Sondre Lerche lager filmmusikk for Hollywood. Foto: Siv Johanne Seglem
FACES DOWN: Sondre Lerche lager filmmusikk for Hollywood. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
MED: Juliette Binoche er med i «Dan In Real Life».
MED: Steve Carell er med i «Dan in Real Life».