Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Song&

Med to sørafrikanske musikere (Zim Ngqawana, saxofoner/fløyte; Andine Yenana, piano) og tre norske (Bjørn Ole Solberg, saxofoner; Ingebrigt Håker Flaten, bass; Paal Nilssen-Love, trommer) er SAN det lykkelige resultatet av et møte mellom Ngqawana og Solberg i Johannesburg i 1994.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bandet spilte blant annet under Gro Harlem Brundtlands besøk i Sør-Afrika i fjor vår, turnerte i både Sør-Afrika og Norge og spilte deretter inn «Song» i Oslo.

Kort og grovt beskrevet forener SAN sørafrikansk folkemelodiøsitet og fri, fryktløs improvisasjonsglede i et modalt jazzuttrykk godt inspirert av 60-tallets «Coltrane»-jazz. Det betyr kraftfullt stå-på-komp og lange sax-soli som bygger og bygger opp mot rivende klimaks, og de fem behersker formen til fulle. I lange perioder skaper de besettende musikk, og de taktene der musikken/musikerne har mindre å melde, gjør en slags nytte som «transportetapper» for et hardt utsatt lytteapparat. Ett av NORADS mer vellykkede støtteprosjekter.

Hele Norges coronakart