Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Songs From The Pocket

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har hatt med seg et godt knippe dyktige artister i studio, men uansett hvordan vi vrir og vrenger på strengene er dette Bøgebergs ego-album.

Hans signatur preger så vel tekster som melodier som vokalinnslag, bass, slide, indianertrommer, sitar og en programmerings-finger.

Skjønte du det ikke da Per Vestaby steg ut, så vit det nå, du kan stole på alene-bassister. Spesielt en med Bøgebergs kvaliteter. For cirka 20 år siden så vi ham som passe harryheavy-gutt i bandet Flax. Siden dengang har han vært en musikalsk landstryker med både a-ha og andre, men han har alltid vært bak-der-med-groovet-et-3 sted.

Og, når du står dønn i bassgangen, er det smart å putte nyttige og unyttige «Askeladden-gjenstander» i lomma. Det har Bøgeberg gjort med stødig hånd, og bare her og sporadisk der høres det litt for speiderkorrekt ut.

I en tid da folk vil bli popstjerner mens de er på ultralyd-nivå, er det godt å få den stillheten Bøgeberg byr oss. En harmonisk lavstemthet med referansepunkter til blant annet en Robbie Robertsen. Det er mer enn godkjent.

Gidder du å lytte en stund til «Songs From The Pocket», vil du finne en ydmyk vandringsmann og musiker av den rytmisk lekne sorten.

Hele Norges coronakart