POPULÆR SPILLFIGUR: Sony planlegger å bruke mye penger på å skape filmsuksess av Sonic the Hedgehog. Nå har de tatt første skritt, og ansatt to manusforfattere som skal gjøre figuren klar for lerretet. FOTO: SEGA
POPULÆR SPILLFIGUR: Sony planlegger å bruke mye penger på å skape filmsuksess av Sonic the Hedgehog. Nå har de tatt første skritt, og ansatt to manusforfattere som skal gjøre figuren klar for lerretet. FOTO: SEGAVis mer

Sonic the Hedgehog pigger avgårde til filmen

Sony planlegger franchise.

(Filtermagasin.no): Filmer bygget på spillfigurer har tradisjonelt hatt varierende grad av suksess, men studioene gir ikke opp av den grunn.

Nå planlegger Sony å ta Sonic the Hedgehog til lerretet, og har hyret inn to manusforfattere til å gjøre grovarbeidet, melder bransjenettstedet The Wrap.

Planlegger franchise Evan Susser og Van Robichaux har fått manusjobben - dette er relativt uerfarne folk i amerikansk filmindustri, som til daglig tjener lønna si som komikere ved Upright Citizens Brigade i Los Angeles.

Planen er at de to skal skrive en spillefilm/animasjonshybrid, og Sony håper å skape en filmfranchise av figuren som først dukket opp i et Sega-spill i 1991.

Siden har Sonic-spill blitt solgt i over 80 millioner eksemplarer globalt.

- Det er bare fantasien som setter grenser for hvilke historier man kan fortelle med en karakter som Sonic the Hedgehog, som har en allerede etablert internasjonal fanbase, sier Columbia Pictures-direktør Hannah Minghella til The Wrap.

Sjekk ut fanfilm Hun lover at Sonic kommer til å møte flere spillfigurer i filmen, blant annet den eggformede Dr. Eggman.

Sony har jo hatt stor suksess med blå figurer som har appellert til foreldres nostalgi tidligere - blant annet har de to siste «Smurfene»-filmene spilt inn drøyt 5,3 milliarder kroner på verdensbasis.

For øvrig har det blitt laget flere «Sonic the Hedgehog»-serier for tv, både i USA og Japan de siste årene, og for noen år siden lagde en gjeng entusiaster en 18 minutter lang fanfilm dedikert til den piggete spillhelten.

Den anbefales for meget spesielt interesserte, og kan ses her.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Denne saken er opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.