Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sonic Youth til Øya

Spurte selv om å få komme tilbake.

(Dagbladet.no): Sonic Youth er klare for årets Øyafestival. Det forteller pressetalsmann Jonas Prangerød til Dagbladet.no.

- De gjør veldig få jobber i sommer, men bandet tok selv kontakt med oss da de så en åpning i kalenderen. Da klarte vi rett og slett ikke si nei, sier Prangerød.

I store deler av fjoråret og begynnelsen av 2008 har New York-veteranene spilt klassikeren «Daydream Nation» i sin helhet, men på Øya vil de framføre et ordinært livesett.

Øya håper også å lokke bandmedlemmene til å spille med flere Sonic Youth-relaterte prosjekter, men her er ingenting bekreftet ennå.

Sonic Youth spilte sist på Øya i 2005.

I tillegg offentliggjør festivalen kongolesiske Konono N°1 og de amerikanske støyrockerne Sunn O))).

Lenketips:

YouTube: Sonic Youth framfører «Diamond Sea»

TRYGT OG GODT: Sonic Youth er en gjenganger på festivaler i Norden, men har en stor og lojal fanskare i Norge som garantert er fornøyde i dag. Her er Kim Gordon i aksjon på Roskildefestivalen i 2005. Foto: EIRIK HELLAND URKE
TRYGT OG GODT: Sonic Youth er en gjenganger på festivaler i Norden, men har en stor og lojal fanskare i Norge som garantert er fornøyde i dag. Her er Kim Gordon i aksjon på Roskildefestivalen i 2005. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media