Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sønn hjemme til jul for å fikse PC, TV og stavekontroll på mobil

Foreldre lokker med gratis middag.

Illustrasjonsbilde. Foto Christian Roth Christensen / Dagbladet
Illustrasjonsbilde. Foto Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

(Mediehuset 5080:) Nicolai Rød Iversen er på vei hjem fra studier i Trondheim til familien i Oslo for å feire jul. Foran seg har han en stor jobb som må gjøres på foreldrenes elektroniske produkter.

- Nå er det jo to måneder siden jeg har besøkt dem sist, så da regner jeg med at det blir en god del jobbing før og under julemiddagen. Men det er en grei deal det, for gratis middag, forteller Iversen til 5080.no

Ca en gang i måneden er Iversen hjemme på søndagsmiddag, og må skru av stavekontrollen på pappa Yngve Iversens mobil. Den 55 år gamle mannen har nemlig ikke lært seg å skrive SMS med stavekontroll. De litt større problemene Nikolai ikke rekker å ta under de månedlige besøkene, samler seg opp og må ordnes i julen.

- Ruteren deres har ikke fungert på 6 måneder, så nå blir første prioritet å restarte den sånn at de har internett igjen, og så spise litt ribbe, surkål og poteter med brun saus.

Fjernsynet til foreldrene har vist et veldig mørkt bilde med rar lyd siste måneden, noe Nikolai Iversen også må fikse før riskremen med rød saus står på bordet.

- Det er nok brightnessen som har satt seg på minimum, og lyden har blitt endret til mono. Faren min har ganske store hender, så han trykker ofte på flere knapper enn han skal når han surfer kanaler.

Faren Yngve Iversen synes det er veldig hyggelig å få sønnen hjem for å fikse problemene de har med elektronikk.

- For å være helt ærlig, kunne vi ha lært oss å fikse problemene selv, men da hadde vi jo aldri sett noe til Nicolai.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media