OPPFORDRING: Husk at barna hører deg. Foto: RomeoLu / Shutterstock / NTB scanpix
OPPFORDRING: Husk at barna hører deg. Foto: RomeoLu / Shutterstock / NTB scanpixVis mer

Rasisme

Sønnen din er rasist. Det er din feil

Dropp den kommentaren om "pakkisen" foran barna dine.

Meninger

Vi er alle unike individer, og skal ikke skjæres over en kam.

Farge og religion bestemmer ikke om personen er ond eller god, smart eller mindre intelligent. Det skal tas på alvor om disse holdningene sprer seg i barnehager og skoler. Men vi må starte hjemme. Foreldre og de som jobber i barnehage og skole, kan hjelpe barna til å tilegne seg holdninger som gjør at de tar avstand fra rasisme.

Det er lett for deg å komme med en nedsettende bemerkning, men husk at barna hører deg.

Dropp den kommentaren om «pakkisen». Hold meningene om innvandrere for deg selv. Plutselig havner barnet i en konflikt, og så hører du: «Men mamma sier at...» Mine barn har flere nære voksne i barnehagen som ikke er etnisk norske. De er gode rollemodeller og gir barna mine en trygg og god hverdag. Ser du det ? Ser du at normalen er at barn og unge omgås mennesker fra hele verden ?

Tenk så flott om alle var fargeblinde, og heller kunne se mennesket.

Ingen er født med hat. Barn er ikke født med hat, det er noe de lærer seg. Lær de heller at vi alle er like mye verdt.

Frustrerende nok har man ikke mulighet til å gjøre noe med foreldres meninger, men om vi lærer barna deres å være snille mot alle- kanskje det hjelper? Kanskje de dropper de kommentarene hvis plutselig ingen er enige med dem?

Det er vår jobb å videreføre gode verdier til barna. Jeg traff en gutt fra Sri Lanka. Etter flere titalls avslag på jobbsøknader, valgte han å endre navn. Etter navnebyttet, ble han innkalt til jobbintervju.

Det er dessverre mange som har opplevd det samme som han. Til og med nå. I 2017.Gjør noe. Stopp denne galskapen. Få en slutt på hverdagsrasismen. Skjerp deg, ellers kan dine barn ende opp som deg.