Sønnen skrev ferdig ny Tolkien-bok

«The Children of Húrin» kommer i april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ringenes Herre-forfatter J.R.R. Tolkien døde i 1973, men nå er en splitter ny fortelling med hans navn på omslaget på vei til bokhyllene.

17. april verdenslanseres «The Children of Húrin» over hele verden. Forlaget HarperCollins holder manuskriptet tett til brystet, men beskrivelsene tyder på en klassisk Tolkien-fortelling fra Midgard-universet: «En episk historie om eventyr, tragedier, brorskap og heltemot,» ifølge den britiske avisa the Independent.

Sønnen skrev boka ferdig

Tolkien etterlot seg det uferdige manuskriptet da han døde, og det er sønnen Cristopher som har skrevet boka ferdig.

Den er illustrert av kunstneren Alan Lee, som blant annet har jobbet med å designe Ringenes Herre-universet for Peter Jacksons filmer. Lee vant Oscar for arbeidet med den siste filmen i trilogien, «Atter en konge».

Nå venter fansen på en eventuell ny Tolkien-filmatisering.

Blir det film?

- Den ville sannsynligvis kunne bli en veldig god film, hvis noen vil sikre seg filmrettighetene. Tolkien så på arbeidet sitt som en eneste lang Midgard-historie: Fra skapelsens begynnelse til slutten av tredje tidsalder. «The Children of Húrin» er et tidlig kapittel i den større historien, sier Chirs Crawshaw, formann i britiske the Tolkien Society, til the Independent.

<b>NY FILM OGSÅ?</b> Alan Lee vant Oscar for arbeidet med «Atter en konge»-utseendet. Nå har han illustrert den nye Tolkien-boka. Kanskje blir det enda en film? Foto: FILMWEB
NY FILM OGSÅ? Alan Lee vant Oscar for arbeidet med «Atter en konge»-utseendet. Nå har han illustrert den nye Tolkien-boka. Kanskje blir det enda en film? Foto: FILMWEB Vis mer

Produksjonsselskapet New Line planlegger allerede to nye Tolkien-filmer: «Hobbiten» og annen forgjenger til «Ringenes Herre».

Men i fjor bestemte New Line seg for å droppe Peter Jackson som regissør av filmene, til fansens store fortvilelse.

SØNNEN TOK OVER: J.R.R. Tolkien rakk aldri å skrive ferdig manuset til «The Children of Húrin» før han døde. Nå har sønnen hans avsluttet arbeidet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer