Sony aggressivt ut mot PS3-pirater

Vil hindre kopiering.

(Dagbladet.no): Det er ikke mange dagene siden Sonys nye spillkonsoll PlayStation 3 ble cracket for første gang.

Selv om vedkommende som fant svakheten i spillkonsollens programvareversjoner 1.10 og 1.11 klarer å starte opp spillene, klarer han imidlertid ikke å få spilt de kopierte PS3-spillene.

Nå kan Gamesindustry.biz melde at Sony ikke på noe som helst vis vil la dette gå upåaktet hen.

- Dessverre vil hackere forsøke å utnytte enhver form for systemprogramvare. Det beste vi kan gjøre som et selskap er å styrke sikkerhetsløsningene våre, og aggressivt rettslig forfølge enhver som blir tatt i forsøket på å gjøre noe slikt på ulovlig vis, uttaler talsmann Dave Karraker i Sony Computer Entertainment America (SCEA).

Sony har allerede gang på gang tapt kampen mot piratene på deres håndholdte spillkonsoll PlayStation Portable, der crackerne stadig klarer å ta igjen forspranget Sony får når de utgir ny systemprogramvare med jevne mellomrom.

En ting som imidlertid kan tale til Sony fordel når det gjelder PS3 er at spillene som regel er svært store av størrelse, noe som kan begrense spredningen.

- Naturligvis vil ethvert misbruk av systemprogramvaren bryte garantien på PS3-konsollen ... noe som kan være et dyrt feilsteg å ta bare for å se om du kan kjøre et gammelt SEGA CD-spill på den, sier Karraker.

Både Microsoft og Nintendo opplever også piratproblemer med sine spillkonsoller. Nintendo har på sin side endret på innmaten til Wii for å vanskeliggjøre bruken av chipper, mens Microsoft har begynt å sperre brukerkontoer på deres onlinetjeneste Xbox Live når de oppdager uregelmessigheter - noe følgende humoristiske filmklipp kan gi et innblikk i effektene av:

VIL STOPPE CRACKERNE: Sony lover å aggressivt forfølge de som forsøker å piratkopiere PS3-spill. Foto: SONY
VIL STOPPE CRACKERNE: Sony lover å aggressivt forfølge de som forsøker å piratkopiere PS3-spill. Foto: SONY Vis mer