Sony blåser nytt liv i PSP

«LittleBigPlanet», «Assassin's Creed», «Motorstorm», «Rock Band» ...

(Dagbladet.no): Det har lenge vært stille rundt Sonys håndholdte spillmaskin PlayStation Portable.

I dag kunne imidlertid Sony fortelle at de nå setter inn støtet, og lanserer en rekke stortitler som vi fra før kjenner fra PlayStation 3 og tilsvarende «store» konsoller.

Spillseriene som nå vil finne veien til det håndholdte formatet er «LittleBigPlanet», «MotorStorm», «Assassin's Creed» og «Rock Band» -  i tillegg til at Sony kommer med et tredje «Buzz»-spill i Norge, «Buzz: Norgesmester».

«LittleBigPlanet» vil også på PSP være et lettfattelig plattformspill, der brukerne kan skape egne brett og dele dem med hverandre. Spillet ble godt mottatt da det kom på PlayStation 3 i fjor høst, og spillestilen vil mest sannsynlig passe godt på PSPen.

«MotorStorm: Arctic Edge», som vil utgis både på PSP og PS2, vil by på en rekke baner i det ugjestmilde arktiske landskapet i Alaska. Her må du ikke bare passe deg for motstanderne, men også for snøras, temperaturfall, ødelagte isbroer og flere høydenivåer. I tillegg kommer et par nye kjøretøyer som passer godt på snøen.

Det er MTV Multiplayer som melder at Ubisoft vil lansere en egen PSP-versjon av «Assassin's Creed». Joystiq kan på sin side melde at rytmespillet «Rock Band» vil utgis i en håndholdt variant, med undertittlelen «Unplugged». Her styrer du ikke med eksternt tilbehør, men med knappene på maskinen.

- Det er mange store utsagn i spillbransjen, men vi er selvsikre når vi sier at 2009 vil bli et spennende år for PSP. Våre fans har krevd store PSP-spill, og i år vil vi levere igjen og igjen, uttaler markedssjef Mark Hardy i SCEE i en pressemelding.

NYTT LØFT: Sonys håndholdte spillkonsoll PSP får et nytt løft i 2009.
NYTT LØFT: Sonys håndholdte spillkonsoll PSP får et nytt løft i 2009. Vis mer