VURDERES I HOLLYWOOD: Regissør Joachim Trier ble vurdert av stjerneprodusent i Hollywood, viser lekka eposter. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VURDERES I HOLLYWOOD: Regissør Joachim Trier ble vurdert av stjerneprodusent i Hollywood, viser lekka eposter. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Sony-epostene: Oscar-produsent ville ha Joachim Trier

Sto på kandidatliste sammen med verdens største regissører.

(Dagbladet): Nettstedet WikiLeaks har lagt ut tusenvis av dokumenter og eposter som stammer fra fjorårets dataangrep mot filmselskapet Sony Pictures. 
 
Blant de nå offentliggjorte korrespondense er hundrevis av eposter som omhandler Norge, norsk film- og kinobransje og norske filmskapere.  

Coppola, Fincher og Trier I en epost fra produsent Eli Bush, som har vært dypt involvert i Oscar-nominerte prosjekter som «Moonrise Kingdom», «Inherent Vice» og «Captain Philips», diskuteres muligheten for å lage film av boka «When We Were Animals».

Blant navn som David Fincher, Sofia Coppola og Guillermo del Toro står norske Joachim Trier oppført som en av de ønskede regissørene for prosjektet.

Trier stod altså på lista over kapasiteter til å regissere det vi kan anta skal være, eller skulle bli, en storfilm. Trier står bak filmer som «Oslo 31. august» og «Reprise».

- Elsker dette så langt Hans internasjonale debut «Louder Than Bombs» er en av 15 filmer som deltar i hovedkonkurransen i Cannes og kjemper dermed om den prestisjetunge Gullpalmen. 

«When We Were Animals» er en bok av Joshua Gaylord om en liten by i den amerikanske midtvesten hvor ungdommer går fra skaftet idet de når en bestemt alder. 

Så langt har prosjektet ikke resultert noen filminnspilling. Det er uklart om ideen er lagt død, eller fremdeles er under arbeid av Rudin og Sony. 

Trier har ikke besvart Dagbladets henvendelser fredag formiddag.