- Sony har demonstrert PSP2

Utviklere sladrer om de nye funksjonene.

||| Ryktene om Sonys påstått nye håndholdtkonsoll lever i beste velgående, og stadig vekk drypper det ny informasjon om konsollen som ikke er annonsert eller bekreftet enda.

I løpet av sommeren har vi skrevet at Sony visstnok forbereder en iPad-dödare, potensielt også en hybrid av en mobiltelefon og en spillmaskin.

PSP2 har ifølge Eurogamer blitt demonstrert bak lukkede dører, og formålet er å inspirere spillutviklere og fortelle om nyhetene som er integrert i PSP2.

Tre forskjellige spillutviklere rapporterer om nøyaktig det samme, etter at de angivelig har fått se på PSP2: Konsollen er omtrent like stor som PSP-3000, men inneholder i tillegg til de tradisjonelle kontrollerne også en trykkfølsom skjerm.

Skjermen, og grafikken den klarer å trylle frem, blir beskrevet som «rik og detaljert».

PSP2 er ikke ferdig, men Sony har gått ut og fortalt at de har en forretningsmodell for konsollen og har brukt flere førstepartutviklede spill i sine demonstrasjoner, skriver Eurogamer.

PSP2 har enda ikke blitt vist til offentligheten eller spilljournalister, men en av kildene som Eurogamer har snakket med nylig forteller at en lansering i 2011 er sannsynlig. En annen utvikler er mindre sikker på at det er realistisk, og anslår at det kan ta et par år før det nye systemet formelt blir avslørt.

Sony skal ha vurdert å implementere et diskbasert lagringssystem, men har gått bort fra dette etter tilbakemeldinger fra spillutviklere. I stedet satser man på en løsning som den du finner i PSPGo, konsollen Sony lanserte i fjor sommer som utelukkende har et fokus på digitalt innhold og nedlastbare spill.  

Skal Sony annonsere en ny spillkonsoll i år, er mulighetene store for at Tokyo Game Show i midten av september kan være riktig sted og tid for underholdningsgiganten.