Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sony kjøper boet etter Michael Jackson

Elektronikkgiganten Sony har kjøpt ut boet etter den avdøde artisten Michael Jackson.

Boet etter Jackson selger hans andel av selskapet til Sony for 750 millioner dollar, tilsvarende rundt, 6,4 milliarder kroner.

- Dette gjør det mulig for Sony å tilpasse seg endringene i musikkrettighetsbransjen raskere, sier administrerende direktør Michael Lynton i Sony Entertainment.

Michael Jackson og Sony dannet plateselskapet i fellesskap i 1995. Den gang investerte Jackson rundt 41 millioner dollar i selskapet. Boet etter sangeren understreker at det ikke dreier seg om noe opphørssalg av arven etter den kjente artisten.

De vil fortsatt være involvert i driften av plateselskapet Mijac Music som eier rettighetene til alt materialet Jackson skrev. I tillegg har de en stor andel i plateselskapet EMI.

- Denne avtalen gjør at vi kan fortsette vårt arbeid med å øke verdien av Michaels bo til fordel for hans barn, sier bobestyrer John Branca.

Michael Jackson døde i 2009, 50 år gammel. Han etterlot seg tre barn.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram