Sony med musikk på nett

Nå går den mektige musikkbransjen offensivt ut mot piratkopiering av musikk på nettet. Om noen uker vil BMG og Sony selge musikk digitalt - og det blir langt billigere enn i butikken.

Musikkbransjen har lenge fryktet følgene av formidlingen av gratis - og piratkopiert - musikk via internett. Wall Street Journal skriver ifølge VGNett at Sony Music i dag vil offentliggjøre at de selv vil tilby musikk via nettet fra slutten av april.

Først ut er 50 hit-låter med blant annet velkjente artister som Lauryn Hill og Pearl Jam - og prisen vil være tilnærmet det man i dag betaler for en CD-single i butikken.

Musikken vil kunne lastes ned fra Sonys egne hjemmesider og store musikkforhandlere som for eksempel Tower Records.

BMG annonserte før helgen at de vil begynne sitt single-salg i midten av juni, men uten å gå i detalj om priser eller hvor mange artister de vil gjøre tilgjengelig.

- Latterlig å kjempe imot

Norske platebutikker frykter ikke konkurranse fra nett-handelen.

- Det måtte jo komme. Det ville vært latterlig av dem å kjempe imot, det er bedre å utnytte teknologien, sier ansvarlig redaktør for Akers Mic Online, Carsten Murbreck, til Dagbladet :på nettet. Han ser ikke netthandelen som konkurranse - han ønsker til og med å samarbeide med Sony og BMG.

- Jeg antar at vi vil selge for dem.

Heller ikke styremedlem Egil Dahl i Platekompaniet frykter konkurranse.

- Jeg tror ikke vi vil merke noe på salget i den nærmeste fremtid.

Wall Street Journal skriver at plateselskapene ikke vil bruke de velkjente MP3-filene for å formidle sine produkter - de mener lydgjengivelsen ikke er god nok.