Sony PSX klar før jul

Playstation 2 og DVD-opptaker i samme boks? Sonys nye multimediasenter kommer i salg før jul.

Sony PSX, som ble introdusert i mai i år, skal være klar for salg i japanske butikker i løpet av høsten. Den nye enheten er en multimediaboks i ordets rette betydning, og inneholder blant annet en Playstation 2, DVD-opptaker, en 160 gigabyte harddisk og innebygget Ethernet.

Ifølge Reuters vil PSX også inneholde muligheter for å ta opp programmer fra både fjernsyn og parabol - PSX har også innebygget satelitt-tuner - og den store harddisken har ifølge Sony kapasitet til å lagre opptil 204 timer med fjernsynsopptak.

Du vil også kunne få kjøpt PSX med en harddisk på 250 gigabyte, noe som burde gi selv den mest dedikerte sofapoteten nok lagringskapasitet.

Med DVD-opptaker kan du ta opp alt som går på tv med digital kvalitet, og Ethernet gjør PSX klar for både online-spilling og PC-tilkobling.

«Sammensmelting»

Sony er verdens største produsent av forbrukerelektronikk, men har den siste tiden møtt motbør i form av synkende salg og tapte inntekter.

Lanseringen av PSX betraktes som et forsøk på å snu den negative trenden, som også inkluderer kraftig synkende salg av et av Sonys flaggskip, Playstation 2.

Den japanske giganten sier PSX representerer en «sammensmelting» mellom spill og elektronikk, ettersom den innebygde PS2-teknologien også brukes til å betjene opptaksmulighetene.

Prisen på PSX vil bli 79 800 yen for den billigste utgaven, noe som tilsvarer rundt 5000 norske kroner.

PSX kommer til Europa neste år. Prisen i Norge er foreløpig ukjent.

MULTIMEDIA: Sonys PSX kommer i salg i løpet av høsten - i Japan.