Sony redigerer komedie om drap på Kim Jong-un

Gir etter for nordkoreansk press?

BAK FIENDENS LINJER: James Franco og Seth Rogen drar til Nord-Korea for å drepe Kim Jong-un i «The Interview». Foto: SONY PICTURES
BAK FIENDENS LINJER: James Franco og Seth Rogen drar til Nord-Korea for å drepe Kim Jong-un i «The Interview». Foto: SONY PICTURESVis mer

(Filtermagasin.no): Nord-Korea likte dårlig premisset for den kommende Seth Rogen- og James Franco-komedien «The Interview».

Der spiller nemlig de to tv-journalister som blir rekruttert av CIA til å ta livet av landets leder Kim Jong-un.

Filmen ble raskt fordømt av det nordkoreanske regimet, og talsmann Kim Myong-chol uttalte følgende til The Telegraph:

Endrer på filmen - Det ironiske med handlingsforløpet i filmen er at den viser desperasjonen i USAs regjering og det amerikanske samfunnet.

Senere ba han også den amerikanske presidenten Barack Obama om å gjøre sitt for å stoppe filmen.

Nå kan THR melde at det japanskeide filmstudioet Sony Pictures muligens gir etter for noe av det nordkoreanske presset når de skal redigere om store deler av filmen.

Ifølge nettstedets kilder skal filmstudioet digitalt redigere vekk flere tusen jakkemerker fra figurene i filmen, som nylig ble flyttet fra en augustpremiere og til julehøytiden.

Blasfemisk Grunnen til endringen er at å vise slike jakkemerker - som er helt like de merkene som landets militære personell faktisk bærer for å ære landets øverste leder - vil oppfattes som blasfemisk av nordkoreanerne.

I tillegg vurderes det å endre eller fjerne en scene der ansiktet til Kim Jong-un (spilt av Randall Park) blir smeltet vekk i saktefilm (en slik scene kan nok sikkert også oppfattes som blasfemi).

USA-baserte Sony Pictures nekter ifølge THR for at moderselskapet Sony Japan har utøvet noe press i saken, til tross for at Japan i det siste har forsøkt å tine opp det svært kjølige forholdet til sin nabo i vest.

Skal se filmen Ifølge kilder ved filmstudioet handler endringene av jakkemerkene og andre elementer først og fremst om «rettighetsklarering», spesielt siden filmen handler om en nålevende person.

Scenen med «ansiktssmelting» er på sin side visstnok oppe til vurdering hos filmskaperne for å avgjøre om scenen er morsom, rett og slett.

I tillegg er det en kjent sak at Hollywood de siste årene har strukket seg langt for å tiltrekke seg et asiatisk marked - spesielt det kinesiske - etter nedgangen i det vestlige dvd-salget.

Alt dette til tross er det antydet fra nordkoreansk hold at Kim Jong-un skal se filmen, filminteressert som han er. Til det har Seth Rogen, som ellers har holdt seg ute av diskusjonene rundt filmen tweetet følgende:

- Håper han liker den!

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.