HVA KOMMER DENNE GANGEN? I kveld går Apple-sjef Tim Cook på podiet på den årlige utviklerkonferansen i San Francisco og avslører hva selskapet vil lansere i månedene som kommer. Foto: NTB Scanpix
HVA KOMMER DENNE GANGEN? I kveld går Apple-sjef Tim Cook på podiet på den årlige utviklerkonferansen i San Francisco og avslører hva selskapet vil lansere i månedene som kommer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Sony-sjefen har allerede røpet det: I kveld lanserer Apple sin Spotify-konkurrent

Dermed blir livet tøffere for norske Tidal - eller?

(Dagbladet): I kveld er det duket for nok en høyprofilert pressekonferanse fra verdens mest verdifulle selskap - den amerikanske forbrukerteknologiganten Apple.

Lanserer streaming Det har lenge vært antatt at Apple-sjef Tim Cook vil benytte anledning til å lansere Apples nye tjeneste for musikkstreaming, etter at selskapet i fjor kjøpte streaming- og headsetprodusenten Beats, og stadig færre velger å kjøpe musikk for nedlasting i Apples en gang så revolusjonerende Itunes-butikk.

Og i går ble Cook faktisk snytt for muligheten til å være først med budskapet, da Sony Music-sjef Doug Morris forsnakket seg i et intervju på Midem-messa i Cannes og bekreftet at Apples streamingtjeneste annonseres i dag. Sitatet ble gjengitt av Venturebeat og gikk øyeblikkelig verden rundt.

Dermed blir det flere som kan konkurrere med det norske Jay Z-eide selskapet Tidal om å hakke løs på Spotifys markedsdominans. Apple har et par solide fortrinn i den kampen: Overlegent mye penger på bok, millioner av kunder som allerede er registrert med betalingsinformasjon, og muligheten til å gi den nye appen en prominent plassering på all verdens Iphoner og Ipader.

Gratisløsning Men ifølge Techcrunch kan den nye streamingtjenesten - som muligens vil bli hetende Apple Music - faktisk tjene til Tidals fordel, fordi det vil øke oppmerksomheten om streaming generelt og henlede oppmerksomhet mot at det finnes alternativer til Spotify, som i dag har 60 millioner bruker, hvorav 15 millioner betaler for å få reklamefri streaming.

Wall Street Journal har tidligere hevdet å ha informasjon om at også Apples tjeneste vil omfatte både en betalt og en gratis løsning, der sistnevnte vil ha flere fellestrekk med tradisjonell radio enn med Spotify, der du kan søke og spille av musikk helt etter egne ønsker.

Andre ting ekspertene venter fra Apple-konferansen, som starter klokka 19 norsk tid i dag, er ifølge Quartz en sniktitt på det nye operativsystemet, nye apper til Apples armbåndsur. En oppgradering av selskapets populære Apple TV, som setter «dumme» tv-apparater i stand til å hente innhold på internett, skal ifølge Recode ha blitt satt på vent.