Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sony truer Twitter med søksmål

- Holder Twitter ansvarlig for kostnader og tap.

 GIS ANSVAR:  Sony mener Twitter har et ansvar for kostnader og tap, i forbindelse med at konfidensielt materiale ble spredt på det sosiale mediet etter at Sony ble hacket. Foto: NTB Scanpix
GIS ANSVAR: Sony mener Twitter har et ansvar for kostnader og tap, i forbindelse med at konfidensielt materiale ble spredt på det sosiale mediet etter at Sony ble hacket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Los Angeles (NTB-AFP): Filmselskapet Sony Pictures truer med søksmål hvis ikke Twitter fjerner materiale som er stjålet av hackere og spredt via nettstedet.

Hacket Sony En gruppe som kaller seg «Guardians of Peace», «Fredens voktere» på norsk, har tatt æren for å ha hacket Sony Pictures (SPE) datasystem som hevn for at studioet ville gi ut filmen «The Interview», som gjør narr av Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Hackerne ødela flere filer i datanettverket og offentliggjorde blant annet pinlige eposter fra selskapets ledelse.

Noe av materialet ble spredt via det sosiale nettstedet Twitter.

- Twitter ansvarlig «SPE vil ikke ha noe annet valg enn å holde Twitter ansvarlig for kostnader og tap som kommer fra slik bruk og spredning på Twitter, [ ...] inkludert, men ikke begrenset til, kostnader og tap av verdien av opphavsrettsbeskyttet materiale og forretningshemmeligheter som er resultatet av Twitters handlinger», heter det i et brev fra Sony som er publisert på nettsiden scribd.com, skriver nyhetsbyrået AFP.

USA har sagt at Nord-Korea står bak hackingen av Sonys datanettverk.

(©NTB)


Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media