Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sony utsetter bevegelsesstyring av PlayStation 3

Kommer først til høsten.

|||Sony lå lenge an å til å få et solid forskudd på Microsoft når de planla å lansere bevegelsesstyring på PlayStation 3 allerede til våren, mens «Project Natal» først kommer til Xbox 360 ved juletider i år.

I en fersk pressemelding forteller imidlertid Sony-topp Kazuo Hirai nå at deres «Motion Controller» (som er et foreløpig navn) ikke kommer i butikkene før til høsten - da sammen med en rekke spill som støtter systemet.

Jobber med spill- Vi har bestemt oss for å slippe Motion Controller til høsten 2010, når vi er i stand til å tilby et spennende og variert utvalg av spill og programmer som vil kunne gi PlayStation 3-brukere en ny underholdningsopplevelse, sier Hirai.

- Vi vil fortsette å jobbe for å ha en omfattende portfolio av attraktive og innovative spill for Motion Controller, ikke bare fra Sony Computer Entertainment (SCE), men også fra tredjepartsutviklere og -utgivere, som vi har jobbet tett med, sier Hirai videre.

SCE-presidenten Hirai hevder i pressemeldingen at den nye bevegelsesstyringen vil gi muligheter for PS3-eiere som ikke vil være tilgjengelig på andre måter.

ForskjellerFlere år etter at Nintendo fikk stor suksess med bevegelsesstyring på Wii, lanserer altså de to store konsollkonkurrentene Sony og Microsoft sine alternativer tilnærmet samtidig.

Til forskjell fra PS3-løsningen, som krever en ny kontroller med en lyskule på toppen og et kamera, vil Microsofts «Project Natal» la deg styre utelukkende ved hjelp av å bevege kroppen foran et kamera. Hva som fungerer best i praksis, gjenstår å se.

I går dukket forøvrig rykter opp om at det endelige navnet på PS3-nyvinningen vil bli «Arc», men dette er ikke noe Sony har kommentert.

LYSKULE: Her viser Sony-topp Kazuo Hirai fram den nye kontrolleren som vil la deg styre PS3-spill med bevegelser. Foto: SCANPIX
LYSKULE: Her viser Sony-topp Kazuo Hirai fram den nye kontrolleren som vil la deg styre PS3-spill med bevegelser. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media