Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sony: Vi har ikke tapt penger på hackerangrepet

Selv «The Interview» har tjent inn en slump.

SLIPPER UINNA UTEN ØKONOMISK TAP: Sony-sjef Kazuo Hirai sier hackingangrepet ikke vil merkes på selskapets årsregnskap. Foto: NTB Scanpix/AFP PHOTO
SLIPPER UINNA UTEN ØKONOMISK TAP: Sony-sjef Kazuo Hirai sier hackingangrepet ikke vil merkes på selskapets årsregnskap. Foto: NTB Scanpix/AFP PHOTO Vis mer

(Dagbladet): Sony-konsernet regner ikke med å ha tapt penger på det store hackingangrepet som filmstudioet Sony Pictures ble offer for i høst. Det har administrerende direktør Kazuo Hirai avslørt i Las Vegas, der den store forbrukerelektronikkmessa CES for tida går av stabelen.

- Vi jobber fortsatt med å få oversikt over alle konsekvensene av angrepet. Men jeg ser ikke på det som noe som vil forårsake materielle tap for Sony Pictures i det inneværende regnskapsåret, sier Hirai til Reuters.

Tjente 36 millioner på «The Interview» Det var i slutten av november at sofistikerte cyber-kriminelle brøt seg inn i filmstudioets datasystem og stjal store mengder sensitiv informasjon. Innbruddet regnes som det mest alvorlige i sitt slag noensinne.

Hackerne, som kaller seg Guardians of Peace, truet med å offentliggjøre informasjonen og gjennomføre terroraksjoner dersom Sony lanserte filmen «The Interview», som harselerer med Nord Koreas diktator.

Selv om Sony droppet kinolanseringen ble det i ukene før jul stadig lekket personlig informasjon om ansatte, hemmeligstemplede forretningsdokumenter, upubliserte filmer og filmmanus og intern korrespondanse der sjefene snakker nedsettende om sin egne filmstjerner.

Filmen ble omsider sluppet via mindre kinokjeder som ønsket å gjøre et poeng av å stå opp for ytringsfriheten, samt nedlasting på nett og streaming på blant annet Youtube. Den skal slik ha tjent inn 36 millioner kroner selv om den ikke er vist på de store kinokjedene.

Svake bevis mot Nord-Korea Det er ikke nok til å tjene inn kostnadene til produksjon og markedsføring, men likevel hyggelig for Sony som på et tidspunkt sto i fare for å tape alt de hadde brukt på komedien.

Amerikansk politi har ment at det er nordkoreanske hackere som står bak angrepet, men dette er blitt kritisert av en rekke eksperter på datasikkerhet, som mener bevisrekka mot kommuniststaten er tynn.

Via et privat sikkerhetsselskap har Sony selv lansert en teori om at angrepet var en «innsidejobb» og instigert av tidligere ansatte i konsernet, men dette FBI tilbakevist, ifølge Politico.