Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sophie Elise Isachsen

Sophie Elise ble frastjålet bokmanus: - Helt forferdelig

Blogger Sophie Elise Isachsen mistet bokmanuset sitt da MacBooken hennes ble stjålet i Paris.

MISTET NY BOK: Sophie Elise Isachsen ble frastjålet laptopen sin i Paris, og der lå manus. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MISTET NY BOK: Sophie Elise Isachsen ble frastjålet laptopen sin i Paris, og der lå manus. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Blogger Sophie Elise Isachsen (23) har det siste året jobbet med et bokmanus. Da MacBooken hennes ble stjålet under en reise i Paris i mars, forsvant også den siste versjonen av boka.

Det bekrefter forlaget Cappelen Damm overfor Dagbladet.

- Det har vært en helt forferdelig situasjon for meg, alt av materielle ting kan erstattes, men ikke den siste versjonen av boken, sier Isachsen i en e-post til Dagbladet via forlaget.

Boka er Isachsens første bok etter selvbiografien «Forbilde», som er solgt i et opplag på 60 000 eksemplarer.

Den nye boka skal handle om forelskelse, ifølge informasjonsjef Tone Hansen i Cappelen Damm.

Boka er basert på mange av Sophie Elise Isachsens personlige notater.

Sophie har selv omtalt episoden på bloggen sin. Hun var på en tredagers tur til Paris sammen med en venninne da en mann stjal både en Louis Vuitton-ryggsekk, et kamera, en MacBook, mobil og pass, ifølge blogginnlegget.

- Er så lei meg

- Det tristeste med alt dette er ikke alt det materialistiske - det får jeg igjen på reiseforsikring. Det verste er boken min. Hele boken som jeg har jobbet på i ett år lå på macbooken min som nå er forsvunnet. Det klarer jeg neste ikke å tenke på uten å bli fysisk dårlig.. Jeg er så lei meg over det at jeg rett og slett ikke kan tenke på det nå, skrev Isachsen i innlegget.

Så viste det seg at selv om den nyeste versjonen av bokmanuset gikk tapt, hadde forlaget en eldre kopi.

Bloggeren har jobbet videre fra denne kopien.

Og Isachsen mener det er kommet noe positivt ut av det hele:

- Det eldre manuset er i det minste noe å jobbe ut fra, selv om mye gikk tapt. Jeg har klart å se på det positivt nå, og boken ser ut til å bli mye bedre enn hva den i utgangspunktet hadde blitt. Så, at så mye gikk tapt har faktisk gjort meg mest glad, selv om jeg var forbannet først. Og veldig trist, sier Isachsen til Dagbladet via forlaget.

- Boka er i rute

Bokprosjektet er fortsatt i rute, ifølge forlaget.

- Det har hele tiden vært planen at boken skal komme til høsten, og det er fortsatt planen, sier informasjonsjef Tone Hansen i Cappelen Damm.

- Men Isachsen var i innspurten med boka allerede i fjor høst, ifølge VG?

- Den var planlagt tidligere, men så begynte hun å jobbe med TV-serien sin. Hun er en dame med mange jern i ilden. Det er uforutsigbart hvor lang tid det tar å skrive en bok, det er en lang og omfattende prosess, det gjelder alle forfattere, sier Hansen.

Hun sier at boka handler om en ung jente som er forelsket.

- Den viser alle de tingene man er villig til å gjøre når man er avhengig av en person, og den personen ikke nødvendigvis er avhengig av deg. Hun skriver om alle sidene ved en forelskelse, ikke minst om det å være ulykkelig forelsket i noen som ikke er forelsket tilbake, sier Hansen.

Tittel er ikke bestemt ennå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!