Sophie gikk skoene av seg

Noe går som regel galt i forberedelsene til et bryllup, selv om brudgommen er britisk prins, bruden påtroppende hertuginne og brudeparet har et helt hoff til disposisjon.

Folkets nye Diana

I går kveld fant Sophie Rhys-Jones ut at skoene hun skulle bære under dagens vielse til prins Edward, ikke passet.

Størrelsen var nok riktig, men fargen var helt feil, kunne London-avisen The Times fortelle i dag. For mens kjolen var holdt i en brungul nyanse av hvitt, var skoene ferskenfarget, noe Sophie og kjolens designer til sin bestyrtelse oppdaget først fredag.

Skrekk og gru! Men se så om ikke redningen dukket opp - ikke i form av en ridder i skinnende rustning, riktignok, men i form av Arty Achilleous, som er skomaker og til daglig driver butikk og verksted i Nord-London, en del av byen som ikke vanligvis frekventeres av det høyere aristokrati.

Arty foretok det London-avisen The Times beskriver som «et akuttingrep» på Sophies feilfargede brudesko.

- Skoene var laget i galt materiale, og matchet overhodet ikke med kjolen, fortalte den kgl. skoomtrekker i et større intervju med avisen i dag.

Han demonterte både hæler og såler og fikk etterhvert skoene til å se ut som det sømmer seg for en fremtidig hertuginne av Cambridge og svigerdatter av dronning Elizabeth. The Times nevner ikke noen betaling eller annen belønning, men kanskje blir Arty til Sir Arty neste gang dronningen deler ut hederstitler.

(NTB)