Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sopptur

Röyksopp har fått alle til å ta et stort jafs av Eple.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag har jeg hørt Röyksopp inne i hodet mitt fire ganger. Den første gangen var da jeg leste i avisa at den britiske tannlegeforeningen advarer mot syreangrepne epler påfører tennene. Den andre gangen var da jeg så en t-skjorte med I LOVE NY . Det sto the big apple trykket på. Da jeg besøkte mormoren min fikk jeg jammen meg servert eplekake. Og som om ikke det var nok, så drakk alle vennene mine eplemost på kafé. Hvor ble det av Coca Cola?

Hver eneste gang jeg hører eller ser eller lukter et eple, snurrer den låta du vet inne i hodet mitt.

Röyksopp er slangen i paradiset. Röyksopp har fått alle til å ta et stort jafs av Eple. Og vi gumler verre enn Eva noensinne rakk før det var kroken på døra. Ikke rart engelskmennene får emaljeskader på tennene. Og de som ikke vet hva ordet betyr en gang, stakkar.

Selv om Röyksopp har gitt ut et helt album, remikset en haug med kule artister, skurte gulvet med de andre bandene på Alarm-prisen og er nominerte Spellemenn, er det kun de fruktige tonene som forfølger meg. Det er muntre toner. Jeg blir ikke irritert. Jeg liker Eple. Jeg bare lurer på hvor lenge det skal vare. Kommer jeg å høre Röyksopp-lyden til min siste svelg av eplekompott?

Svein Berge og Torbjørn Brundtland har vært i Frankrike i helga. De har spilt for tre fulle hus i Paris. De har vært ute på mange, lange middager med tunge musikkjournalister og pampete plateselskapsjefer. Alle liker Röyksopp veldig godt. De smisker og spør om hvordan de takler berømmelsen. Svein Berge forteller at det var gøy i Paris, men nesten litt skremmende. Han har kommet hjem til Norge nå, og er i ferd med å pakke ut bagen da jeg spør om hvordan det blir å spille i Hemsedal på lørdag. Det vet han ikke helt, for han visste ikke helt at han skulle dit. Men hvis de sier det, så.

- Det blir kult, det.

Röyksopp spiller på Hemsen i Hemsedal i morgen klokka 21.00. Det er meldt om svært gode kjøreforhold i bakkene.

FRUKTFORKJEMPERE:</B> Röyksopp har gitt ungdomsgenerasjonen et annet forhold til eple - ikke lenger bare en sunn frukt!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!