«Sopranos»- stjerne satser på musikk

- Jeg har sett hvor gale jentene var etter Sinatra, sier Uncle Junior.

Uncle Junior fra «Sopranos», eller Dominic Chianese som han egentlig heter, har hatt lyst til å prøve seg på musikk lenge. Helt fra første gangen han oppdaget at jentene var ville etter Ol'blue eyes har han hatt en drøm om å bli musiker.

- Jeg trodde ikke min far ville tillate det, sier han i følge Aftonbladet. I dag trenger ikke 70-åringen spørre om lov. Sukessen fra TV-serien gjør det også lettere å lykkes i ekstrajobben.

«Sopranos» handler om livet i New Jerseys eneste mafia-familie Sopranos. Uncle Junior er familiens sjef, selv når han sitter inne.

«Hits» til sommeren

Den 5. juni slippes den 13-spors plata «Hits». Her finnes italienske og amerikanske klassikere som «True love still on my mind» og «Stata vicino a me».

- Endelig får jeg spille de låtene som har betydd så mye for meg, sier Chianese. Og som livsfarlig patriark i «Sopranos» er han vant til å få det som han vil.

Chianese er ikke helt ulik sin rollefigur Uncle Junior i serien. Begge har italienske røtter, Chianese hører også hjemme på den amerikanske østkysten og elsker sin familie.

Ikke økonomisk motivert

Tv-suksessen i «Sopranos» betyr at han ikke lenger trenger å være urolig for økonomien sin.

- Det beste med suksessen er at den har gjenforent meg med hvert eneste medlem i familien min, sier Chianese.

I gamle dager, når kassen var tom, tok han ofte fram gitaren og spilte på nattklubber, barer og gamlehjem.

Og Chianese tar ikke sikte på å bli noe one-hit wonder, men kanskje stor i Japan? Han har kontrakt på å gi ut ytterligere en plate, oppfølgeren skal bare ha låter på italiensk.

- Men først skal jeg og kona til Nepal på sommerferie, jeg har fått greie på at jeg har noen kusiner der som jeg ikke har kontakt med, avslutter familiemannen.

THE SOPRANOS: Hele familien samlet til prismottakelse i fjor. Uncle Junior helt til høyre.Foto: SCANPIX