Sopranos-kaos etter siste episode

Ikke les dette om du vil bevare spenningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

  • NRK sender de siste «Sopranos»-episodene til høsten. Ikke les videre om du vil stenge deg inne fram til det.

(Dagbladet.no): Natt til mandag ble den aller siste episoden av «Sopranos» sendt i USA. Millioner av faste seere hadde benket seg, og banneordene gjallet trolig over det meste av landet da rulleteksten kom.

For hva i all verden var dette?

Chase-kontroll

Den siste episoden var både skrevet og regissert av serieskaper David Chase, og het «Made in America».

At Chase selv hadde tatt full kontroll, var et varsel om hva som kom til å skje. Eller rettere, hva som ikke kom til å skje. Mannen har vært notorisk for ikke å ville avslutte handlingstråder tidligere.

I episoden «Pine Barrens» - en av de mest omtalte episodene i seriens historie - får man for eksempel aldri vite om russeren Christopher og Paulie skjøt virkelig er død. Og Chase har heller ikke ønsket å gi noe klart svar på det - til fansens store frustrasjon:

- Så de skjøt en fyr, hvem vet hvor han ble av. Hvem bryr seg om en eller annen russer. Det er dette Hollywood har gjort mot USA: Må man virkelig ha svar på den minste lille ting? Finnes det ingen mysterier igjen? Det er en grumsete verden der ute og disse gutta lever et grumsete liv, uttalte han ifølge EW.

Klimaks?

Så kan man kanskje argumentere for at Tony Sopranos skjebne ikke er en «liten ting», men Chase er en sta mann.

Den siste scenen bygget opp til et klassisk mafiaklimaks, med alle de velkjente tegnene på at noe grusomt kom til å skje. Så - bom! - gikk skjermen plutselig i svart. Det var det. «The Sopranos» er historie.

Ett eller annet sted satt David Chase garantert og lo seg skakk. Fansen løp til datamaskinen for å diskutere på nettet, i et slikt omfang at hjemmesidene til HBO knelte.

- Ja, folk kommer til å snakke om serien i morgen, og dagen etter det og dagen etter det, men de kommer trolig ikke til å snakke om Tony Soprano eller den glimrende jobben skuespillerne og manusforfatterne har gjort gjennom flere år. De kommer til å snakke om hvor frustrerende slutten med den sorte skjermen var, skriver Mary McNamara i Los Angeles Times.

Drepte seerne

Andre - som den anerkjente «Sopranos»-bloggeren Matt Zoller Seitz - er mer positiv.

«Det var den perfekte slutten. Ingen slutt i det hele tatt. Skriv din egen fordømte slutt», skriver han.

Og fortsetter:

«Dette føltes mer voldelig, mer forstyrrende, mer urettferdig enn selv de mest brutale mord Chase har beskrevet over samtlige seks sesonger. Fordi offeret var oss.

Han endte serien med å ta livet av seeren».

SMARTING: David Chase lot seerne lide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer