Sør-Korea forbyr spill

«Ghost Recon 2» ble for sterkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
 • Se bilder fra spillet
 • Spillblogg
 • Alt om spill!
 • Diskuter spill

  (Dagbladet.no): Det nyeste dataspillet med utspring fra Tom Clancys verden, «Ghost Recon 2», er ikke blitt mottatt med åpne armer i Sør-Korea.

  Handlingen i krigsspillet foregår i en ikke altfor fjern framtid i Nord-Korea. Du trer inn i rollen som leder for en liten spesialstyrke som må utføre en rekke oppdrag i det lukkede landet.

  I Sør-Korea er konflikten med landet i nord et ømfintlig tema. Derfor har sensurmyndighetene i landet innført et forbud mot salg av spillet. Det antas at Nord-Korea har rundt 11.000 artilleri-raketter rettet mot Sør-Koreas hovedstad Seoul, og diktator Kim Jong Il har tidligere sagt at han når som helst kan gjøre byen om til et «hav av ild», skriver Gamespot.

  Ikke uventet vekker spillet reaksjoner også i Nord-Korea.

  - Gjennom propaganda, underholdning og filmer har amerikanerne vist hele verden hvor mye de hater oss. Det dreier seg om et spill i denne omgang, men en framtidig krig ville ikke ha vært et spill for dem. I en slik krig ville de bare ha opplevd et stort tap og grusomme dødsfall, skrev en nordkoreansk avis etter at spillet ble vist fram på årets E3-messe i Los Angeles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.