Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sør-Korea forbyr spill

«Ghost Recon 2» ble for sterkt.

 • Se bilder fra spillet
 • Spillblogg
 • Alt om spill!
 • Diskuter spill

  (Dagbladet.no): Det nyeste dataspillet med utspring fra Tom Clancys verden, «Ghost Recon 2», er ikke blitt mottatt med åpne armer i Sør-Korea.

  Handlingen i krigsspillet foregår i en ikke altfor fjern framtid i Nord-Korea. Du trer inn i rollen som leder for en liten spesialstyrke som må utføre en rekke oppdrag i det lukkede landet.

  I Sør-Korea er konflikten med landet i nord et ømfintlig tema. Derfor har sensurmyndighetene i landet innført et forbud mot salg av spillet. Det antas at Nord-Korea har rundt 11.000 artilleri-raketter rettet mot Sør-Koreas hovedstad Seoul, og diktator Kim Jong Il har tidligere sagt at han når som helst kan gjøre byen om til et «hav av ild», skriver Gamespot.

  Ikke uventet vekker spillet reaksjoner også i Nord-Korea.

  - Gjennom propaganda, underholdning og filmer har amerikanerne vist hele verden hvor mye de hater oss. Det dreier seg om et spill i denne omgang, men en framtidig krig ville ikke ha vært et spill for dem. I en slik krig ville de bare ha opplevd et stort tap og grusomme dødsfall, skrev en nordkoreansk avis etter at spillet ble vist fram på årets E3-messe i Los Angeles.

  En representant for spillutvikleren Ubisoft har forsøkt å svare på kritikken.

  - Da vi utviklet historien, forsøkte vi å holde oss unna viktige begivenheter i dagens verdenssamfunn - samtidig som vi ville ha et troverdig handlingssted i spillet, forteller den ikke-navngitte representanten.

  Sør-Korea er et av landene i verden der spillkulturen har kommet lengst. Landet har egne tv-kanaler dedikert til dataspill, og turneringer i online-spill trekker ofte like mange publikummere som andre store sportsbegivenheter.

  «Tom Clancy\'s Ghost Recon 2» skiller seg fra andre spill ved at det utvikles vidt forskjellige versjoner av spillet - én til Xbox og pc, og én til PlayStation 2 og GameCube. Anmeldelse av Xbox-versjonen kommer her i Dagbladet neste fredag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media