SISTE EPISODE: Sofia Helin og Kim Bodnia har fått stjernestatus som Saga och Martin i «Broen». Men hvem skal i så fall spille Saga i den sørkoreanske versjonen? FOTO:Foto: Ola Kjelbye/SVT
SISTE EPISODE: Sofia Helin og Kim Bodnia har fått stjernestatus som Saga och Martin i «Broen». Men hvem skal i så fall spille Saga i den sørkoreanske versjonen? FOTO:Foto: Ola Kjelbye/SVTVis mer

Sør-Korea vil lage «Broen»-serie

I kø for å lage «Broen».¨'

I helga sendes siste episode av «Broen» i Danmark og i Sverige, og her til lands går spekulasjonene varme før siste episode i andre sesong som altså sendes på NRK på mandag:
Kan det skje noe mellom Saga og Martin nå som begge er blitt dumpet og sitter igjen ensomme og desillusjonerte?

En rekke land står i kø for å produsere sine egne versjoner av den svensk-danske krimserien.  
Hovedrollene i «Broen» spilles av svenske Sofia Helin og danske Kim Bodnia.

Dessuten er originalversjonen av den svensk-danske TV-serien «Broen» solgt til USA. Produksjonsselskapet Filmlance har solgt rettighetene til den amerikanske betalt-TV-tjenesten Hulu, meldte svenske Aftonbladet nylig.

Sør-Korea kaller - Sør-Korea vil lage en variant som skal handle om grensen til Nordkorea, forteller Lars Blomgren, Filmlance-sjeg nå til svt.se.

Så langt er henvendelsen fra Sør-Korea det mest spesielle forslaget.

To nye versjoner av SVT-suksessen er allerede blitt realisert. Den britisk-franske utgaven «The tunnel» og den amerikanske versjonen «The bridge».

-  Vi har virkelig mange forespørseler fra tv-selskaper i en rekke land som vil gjøre «remakes», sier Lars Blomgren fra Filmlance som står bak tv-serien sammen med SVT og DR.
  Mistet oversikten Blomgren forklarer at det er så mange som har kontaktet Filmlance at det rett og slett er vanskelig å holde oversikt.

- Tyskland og Polen vil gjøre sine versjoner. Fra Ukraina og Russland er det til sammen åtte selskap som har tatt kontakt med oss. Sør-Korea vil  altså lage en versjon som skal handle om grensen till Nord-Korea, og i Norge og i Russland vil man lage en versjon som skal utspille seg på Nordkalotten, sierr han till svt.se.

Blomgren er lunkent innstilt til flere varianter av «Broen«».

- De konkurrerer jo alle sammen med hverandre på samme marked, sier Lars Blomgren.

135 land Originalen er best. Det er snart 135 land som har kjøpt rettighetene til å vise originalversjonen av serien, bekrefter Lars Blomgren, Filmlance-sjef, til avisen.

Det amerikanske TV-selskapet FX har også sendt en amerikansk versjon av serien, «The Bridge», som får en andre sesong som sendes i USA til sommeren.

Karakteren Saga har fått kritikk for å være for ufølsom og dermed stigmatisere. 

MENTALT SLITSOMT :Skuespiller Sofia Helin har ikke lagt skjul på at det koster henne veldig mye å spille den spesielle etterforskeren uten normalt følelsesregister. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MENTALT SLITSOMT :Skuespiller Sofia Helin har ikke lagt skjul på at det koster henne veldig mye å spille den spesielle etterforskeren uten normalt følelsesregister. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer