Sørbye, Camilla

Slik ble jeg forfatter:

- Forrige studieår gikk jeg på forfatterstudiet i Bø. Et halvt år tidligere begynte jeg å skrive dikt. Før det hadde jeg ikke skrevet noe utover semesteroppgaver i studietiden, ikke engang dagbok.

Forfatterstudiet hadde besøk av Ole Robert Sunde. Han tente på noe jeg hadde skrevet, og viste til sin redaktør i Gyldendal. Sånn sett har jeg hatt en lett vei til utgivelse - rent bortsett fra å skrive boka, da.

Min beste leseropplevelse:

-For halvannet år siden leste jeg Gro Dahles diktsamling «Hundre tusen timer». Som sagt hadde jeg ikke skrevet noe før dette, og jeg hadde knapt lest bøker heller. Denne boka ble det store vendepunktet for meg. Den er så sterk og flott, og tekstene er rå og enkle. Familierelasjoner beskrives veldig tett, og det traff meg veldig - det er også tema i debutboka mi.

Det enkle, sterkt poetiske språket Dahle bruker fikk meg til å tenke at «sånn kan jeg også skrive». Det kunne jeg ikke… men det inspirerte meg til å forsøke. Etter dette har jeg lest og skrevet mye. Vet ikke om jeg vil mene at boka er like bra i dag. Derfor tør jeg ikke lese den.

Slik liker jeg å jobbe:

- Jeg skriver på PC, og sitter gjerne om natta, ofte i lange perioder av gangen. Skulle gjerne tilpasset arbeidsrytmen mer etter andres liv, men det er også godt å kunne glemme alt rundt seg. Det er det best å gjøre om natta.

Dagbladet :på nettet, 24.09.1999