Sørensen, Heidi

Heidi Sørensen svarer på lesernes spørsmål hver uke. Send ditt spørsmål!

Slik ble jeg forfatter:

Forlaget (Millenium) ringte og spurte om jeg ville skrive en bok om hvorfor jeg ble engasjert i miljøvern, og om hva jeg tror om miljøvernet inn det neste årtusen. Etter å ha tenkt meg om i et par uker sa jeg ja.

Det tok et halvt år å komme igang med boka Grønt Lys, men da jeg satt alene på hytta på fjellet (Vulusjøen) hjemme i Nord-Trøndelag løsnet det skikkelig.

Beste leseropplevelse:

Første gang jeg leste Bestialitetens historie av Jens Bjørneboe da jeg gikk på gymnaset. Jeg leste bøkene på nytt i sommer, og ble like fanget nå som for 10 år siden.

Litterære forbilder:

Jens Bjørneboe for kompromissløsheten og ærligheten.

John Irwing for humoren og fortellerevnen.

Milan Kundera for stemningen.

Jan Kjærstad for detaljene.

Halldis Moren Vesaas for det vakre og

Fay Weldon for terapiens skyld.

Slik liker jeg å jobbe:

Om sommeren skriver jeg helst på takterrassen. I mørke høstkvelder er min grønne ørelappstol deilig å krype opp i med min lille Mac på fanget. Skrivevegring kurerer jeg ved å skifte plass fra pulten min, til kjøkkenbordet, takterrassen eller ørelappstolen. Jeg har alltid med Mac'en når jeg reiser. Det er fint å skrive på toget, på lengre flyreiser, men også på hytta eller i varme sommerkvelder.

Spesielle egenskaper og interesser:

Arbeider best under press, har stor arbeidskapasitet og er flink til å sove. Jeg er interessert i reiser, mat-laging, husflid (strikking), fjellturer, litteratur og cafe-livet.

Mitt forhold til Internett:

E-posten er jeg blitt avhengig av. Internett har forenklet hverdagen og effektivisert arbeidet. Internett gjør det utrolig enkelt å skaffe informasjon det før tok uker å få tak i. Min eks-samboer gjennom mange år er utrolig flink med data. Hvis systemet krasjer eller ikke virker, og det hender jo ofte, ringer jeg bare ham. På den måten blir Internettet rent brukervennlig.

Forfatterens e-postadresse:

heidi@online.no

Miljøpekere

Les Heidis liste over anbefalte nettsteder relatert til natur- og miljøvern.