Sorgens lammende kraft

Robert Hellenga har skrevet en omfangsrik og mangefasettert roman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

2. august 1980 eksploderte en bombe på jernbanestasjonen i den italienske byen Bologna. Attentatet, som kostet åttiseks mennesker livet, ble utført av nyfascistiske terrorister og var den blodigste voldshandling i Europa siden annen verdenskrig. Grunnet politisk renke-spill ble etterforskningen kraftig forsinket, og det tok mange år før de skyldige kunne bli stilt for retten. Robert Hellengas roman tar utgangspunkt i denne virkelige hendelsen, og skildrer en fiktiv amerikansk familie som mister en av sine egne i eksplosjonen.

Ensomhet

Sentralt i handlingen står Alan «Woody» Woodhull, middelaldrende familiefar og universitetslærer, som sammen med kone og to gjenlevende døtre må forholde seg til datteren Cookies lemlestelse og død.

Tragedien blir større enn selv et meningsløst drap skulle tilsi, når disse fire glir fra hverandre i sorgen. Woodys kone går i kloster, døtrene reiser ut for å studere og arbeide i andre deler av landet, og Woody knuges av ensomhet og lengsel etter mening. Han søker trøst i sin yndlingsmusikk, blues, og i armene på en ung elskerinne som også er hans student. Men livet går ikke egentlig videre. «Cookies død var som en snor som bandt oss til fortiden. Av og til trodde vi at vi hadde kommet løs og kunne løpe fritt, men så ble den strammet til, som en hund som glemmer at den står i bånd,» slik en av døtrene sier det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer